Seçer, “MHP milletvekilleri ziyaretime gelmedi”




Tarih: 2 Aralık 2020 Çarşamba 16:20


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, TV100’de yayınlanan Okan Bayülgen’in Nokta Programına konuk oldu. Seçer, Mersin’de 12 milletvekili bulunduğunu ve her partiden mevcut olduğunu belirtirken, sadece Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) milletvekillerinin kendisini ziyarete gelmemesinden yakındığını dile getirdi.

Haber- Gizem Konucu

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Nokta Programına konuk olarak Okan Bayülgen’in sorularını yanıtladı. Okan Bayülgen’in Mersin Milletvekilleri ile ilgili sorusuna yanıt veren Seçer, “Mersin’de 12 milletvekili var. Her partiden mevcut. AK Parti, İYİ Parti, Halkların Demokratik Partisi milletvekilleri ile sürekli iletişim halindeyiz. Sürekli ziyarete gelirler. Sadece Milliyetçi Hareket Partisi

Sadece MHP milletvekillerini hiç görmedim belediyemde. Pek ziyaret etmiyorlar. Toplantılarda neden gelmiyorsunuz diye serzenişte bulundum. Hepsi siyaset dışında kardeşimizdir” dedi. Seçer, Okan Bayülgen’in "neden ziyaret etmediler?" sorusuna ise “Sanırım belediyenin MHP'den CHP'ye geçmesinden dolayı olabilir. İki vekil ile siyaset dışında kardeşiz. Ancak bir hayırlı olsun bile demediler. Bazen kendilerini dışarıda gördüğümde takılıyorum. Bir kahvemi bile içmeye gelmediniz diyorum" şeklinde konuştu.

 

“18 YILLIK BİR İKTİDAR VAR, TAŞ OLSA YIPRANIR”

Okan Bayülgen’in “Bir tarafta cumhurbaşkanı var bir tarafta da belediye başkanları var. Parti başkanlarıyla bile bir rekabet değil de belediye başkanlarıyla ilgili bir politik polemik var. Her geçen gün yeni bir belediye bunun içinde oluyor. Siz kendinizi nerede görüyorsunuz” sorusunu yanıtladı. Seçer soruyla ilgili, “1990’lardan beri siyasi deneyimim var. İlçe başkanı olarak siyaset içinde görev aldım. Milletvekili olarak görev aldım. Bunlar hep birikim oluyor. Ben kampanyamızda da sıradan bir belediye başkanı olmayacağımı söylemiştim. Türkiye’yi çok sıradan, çok statik, çok günü kurtaran söylemler, anlayışlar ve kararların bir noktaya getireceğini düşünmüyorum. Türkiye aslında bir eşikte. Bunu görmek ve farklı şeyler yapmak lazım. Dünya çok farklı değişiyor. Buna ayak uydurmak lazım. Yasalar çerçevesinde, çünkü hukukun olmadığı yerde de gerisinin teferruat olduğunu düşünüyorum.

Hepimiz, bir farklılık yaratmak zorundayız. O koltuğu işgal etmemiz; Mersin’in yolunu yapayım, sineğini öldüreyim meselesi değil. Bunları yaparız. Ülke, toplum arayış içerisinde. 18 yıllık bir iktidar var. Taş olsa yıpranır. Bunu görmek lazım. AKParti siyasetçileri de biliyor. Ülke insanı da bir çıkış noktası arıyor” yanıtını verdi.

 

“TÜRKİYE’Yİ YÖNETENLERİSTİHDAM SORUNUNU ORTADAN KALDIRACAK TEDBİRLER ALACAK”

Seçer toplumda en büyük rahatsızlıklardan bir tanesinin gelir dağılımında adaletsizlik olduğunu vurgularken, Mersin’in bu konuda Türkiye’de 2. Sırada yer aldığını dile getirdi. Seçer, “Son TÜİK araştırmalarında gelir adaletsizliğinde Mersin 2. sırada. Çalışıyor, kazanıyor, vergi veriyor Mersin. Demek ki zengin bir kent. Bu adaletsizliğin ortadan kalması için ne yapmak lazım? Hükümet politikaları. Yerel yönetimler ne yapabilir? Bu benim için de büyük bir sorun işsizlik, istihdam. Benden talepte bulunan yurttaşlarımızın 10’da 8’i çocuğuna iş istiyor. 10’da 2’si köyü mahallesi ile ilgili sorunları ile ilgili. Ben ne yapabilirim? Mersin’de yatırım olsun diye her türlü fedakarlığı ortaya koyup yardımcı olurum. Yatırım yapan insanların önünü açarım. Belediyenin yapabileceği şeyleri hızlandırırım. Ama makro ekonomik yöntemlerin ortaya koyup Türkiye’yi yönetenler eğer bir istihdam sorunu yaşanıyorsa, bu sorunu ortadan kaldıracak tedbirler alacak. İnsanlar çalışacak, kayıt içi çalışacak, vergisini verecek, çok kazanan çok az kazanan az alınacak vergiler. Bu ülkede adalet ve hukuk olacak, o zaman gelir dağılımındaki adaletsizlik ortadan kalkacak. Bu kadar basit” ifadelerini kullandı.

 

SEÇER, YATIRIMCILARI MERSİN’E ÇAĞIRDI

Başkan Seçer, Türkiye’de huzurlu, değer bilen, bereketli bir yerde yaşamak istiyorum diyenlerin Mersin’e gelmeleri gerektiğini söyleyerek Mersin’in her şeyi sunan bir kent olduğuna değindi. Seçer, yatırım yapmak isteyenleri Mersin’e çağırarak, “Çalışana iş çok. İşsizlikten bahsediyoruz ama ben bunu cebinde bir sermayesi olup yatırım yapmak isteyenlere söylüyorum. Yatırımcı gelsin, sırtımızda taşıyalım. İşsiz kitlelere de istihdam alanı yaratalım” dedi. Seçer Mersin’de 50 binin üzerinde öğrenci olduğunu ve Mersin’in öğrenci şehri olma yolunda ilerlediğini söyleyen Seçer, “Bizim ileri teknoloji kampüsü diye bir projeksiyonumuzvar. Mucit yapıdaki gençlerimizin gelip orada çalışmalarını yapma olanağını sunmayı amaçlıyoruz. Ürettikleri icatları ekonomik değere dönüştürüp markalar yaratsınlar. Çünkü artık dünya buna doğru gidiyor. Tarımda veya sanayide, hangi alanda olursa olsun yerinizde kalmışsanız geride kalmış sayılırsınız. Daha böyle gelişmiş teknolojileri kullanabilecek ortamlar yaratmamız lazım. Mersin özeline dönecek olursak, her alanda istikbal vadeden sanayi, lojistik, turizm, tarım gibi alanları kapsıyor. Türkiye’nin en değerli ürünlerinin yetiştiği kentlerin başında geliyor” ifadelerini kullandı.

 

“POZİTİF BİR OLANAK SUNUYORUZ”

Başkan Seçer, tarımsal üretimin canlanması açısından kent genelinde yürütülen “Haydi Gel Köyümüze Destek Verelim” projesine dair bilgiler sunarak, “Tarımsal çalışmalarımız, kırsalda yaşayan vatandaşlarımıza yerinde üretim yapma olanağı sunmaya yöneliktir. 60 aileye küçük hayvan dağıtımı yaptık. Küçükbaş hayvan dağıtımı yaptığımız üreticilerin 27’si kadın. Bu 5 yıllık bir proje ve projeyi başlatmamızın amacı damızlık popülasyonunu arttırmak. Her bir aileye 25 hayvan verdik. Bu üreticiler aile işletmeleri, yani küçük işletmeler. Üreticilerimiz köyünde kalsın, hayvancılık yapsın diye biz onlara bir marş motoru görevi yapalım dedik. Böylelikle bu üretimler yayılsın istedik” diye konuştu.

Tarımsal üretimi artırmak adına fide, fidan dağıtımları da yaptıklarını belirten Seçer, üretime imkan sunacak projeksiyonları yaparak kırsalda hayatı geliştirmeyi hedeflediklerini belirterek, bu çalışmalarda da özellikle kadınlara pozitif bir olanak sunduklarını da dile getirdi.


Etiket: mersin, mersinbüyükşehirbelediyesi, vahapseçer, okanbayülgen, nokta, mhp


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA