“BELEDİYE BAŞKANLARI FARKLILIK YARATAN İNSANLAR OLMALI”




Tarih: 29 Aralık 2020 Salı 17:06


Kanal 33’te yayınlanan Ahmet Özdemir İle Gündem programına konuk olan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mezitli’yi dünyaya tanıtmak istediklerini ve bununla ilgili çalışmalar yaptıklarına değinerek, “İnsanlarımızı mutlu edersek, kadın erkek eşitliğimizi ön plana çıkarırsak, engellilerimizi ön planda tutarsak dünyada tanınırız. Belediye başkanları farklılık yaratan insanlar olmalı” dedi.

Haber- Gizem Konucu

Kanal 33’te yayınlanan Ahmet Özdemir İle Gündem programının konuğu Mezitli Belediye Başkanı

Neşet Tarhan oldu. Tarhan 2020 yılında yaptıkları yatırımlardan ve 2021 yılındaki planlarından söz etti. Pandeminin insanları ve belediyeyi her anlamda olumsuz etkilediğine değinen Tarhan, bu süreçte en zorlananların ve en büyük kahramanların sağlık çalışanları olduğunu belirtti. Tarhan, “Pandemide hayatını kaybeden sağlık çalışanlarına Allahtan rahmet, hasta olanlara da bir an önce şifa diliyorum” dedi.

 

HALKIN PARASINI HARCAMA KONUSUNDA CİMRİYİZ

Pandeminin ekonomik olarak Türkiye’yi ve yerel yönetimleri de derinden etkilediğine değinen Tarhan, ücret yönünden en büyük sıkıntıyı çekenlerin de emekçiler olduğunu dile getirdi. Bu dönemde işsizliğin arttığına değinen Tarhan, “Ücret yönünden emekçi kesimi büyün sıkıntı çekti. Küçük esnafımız mağdur oldu. İşsizlik arttı, özellikle üniversite mezunlarımız. Altını çizerek söylüyorum en acı tablo işsiz kalan üniversite mezunlarıdır” ifadelerini kullandı. Pandemi döneminde belediye olarak başarılı olduklarını söyleyen Tarhan, “Bunu belediyenin imkanları ile, halkın parası ile yaptık.  Asıl sevindirici tarafı, bizim kadar hayırsever ve iş insanlarının desteği oldu. Mezitli bunu her zaman yapıyor. Mezitli hayırsever derken boşuna söylemiyoruz. Belediyeciliğe farklı açıdan bakmak gerekiyor. Toplumu da buna dahil etmek gerekiyor. Halkın parasını harcama konusunda cimriyiz. Stratejik planımızı dikkate alıyoruz. Ama halkın bizde beklentisini öneme alıyoruz” şeklinde konuştu.

 

“ESNAFIN YÜZÜ GÜLMÜYOR”

Tarhan, pandemiden önce sahada olmayı seven bir belediye başkanı olduğunu fakat pandemi yüzünden bunu en aza indirgemek durumunda kaldığını dile getirerek, “Vatandaştan her gün yeni bir şey öğreniyoruz. Eski esnaf yok. Eskiden ben gittiğimde hepsi güler yüzlüydü. Mutlu karşılarlardı. Bir mutsuzluk, yılgınlık var. Müşteri zaten yok. Telefoncu dükkanlarında ve bankalarda çok fazla sıra var. Çoğu emekli. Kimsenin yüzü gülmüyor. Eskiden fotoğraf çekelim derlerdi ama kimsede bir hal kalmamış. Bu usanmayı aşmamız gerekiyor” dedi. Mezitli’den gelecek adına umutlu olduğunu belirten Tarhan, Türkiye’de ilçeler bazında en çok konut satılan yerin Mezitli olduğunu söyledi. Konut satışında yüzde 75’lerde artış olduğuna dikkat çeken Tarhan, ruhsat için gelenler arasında Mezitli’nin birinci sırada yer aldığına dikkat çekti.

 

“EMEĞİ ÖN PLANA ÇIKARMAK LAZIM”

Tarhan, asgari ücretin belirlenmesi ve belediyelerin asgari ücretin üzerinde maaş vermesi ile ilgili de konuştu. Gelir farklılığının izole etmenin belediyenin gücüyle olmadığını dile getire Tarhan, “Bizim buradaki amacımız insanları ve çalışanlarımızı mutlu etmek. Türkiye’de bazı belediyeler de duyuru yaptı ama en yüksek ücret artışı veren belediyeyiz. Ulusal basında da yer aldık. Bizim arkadaşlarımızdan en az alan aylık 3 bin 650 TL diyordum şimdi ilavelerden dolayı daha fazla oldu. 5 bine kadar ulaşabiliyor artık. Ücret yönünden maksimumu verebileceğimiz kadar verdik” dedi. “Sözleşmemizde eşit işe eşit ücret uygulaması var ve iş kollarına göre değişiklikler var” diyen Tarhan,

Kadınlara pozitif ayrımcılık yaptıklarını da dile getirdi. “Eşit işe eşit ücret” diyerek yola çıktıklarını sözlerine ekleyen Tarhan, “Bürodaki işçi süpürge işçisinden daha az maaş alıyor. Binek araba kullananla kamyon kullanan farklı alıyor. Belediyenin gücü daha iyileşirse kadınlarımıza bu pozitif ayrımcılığı daha fazla yapmak istiyoruz. Üniversite mezunu kızımız süpürge yaparken herhangi bir lise mezunu büroda oturan kızımızla bir olması mümkün değil. İnsanı değerleri, emeği ön plana çıkarmak lazım. Tabi rakamsal boyutta da Türkiye’de bir numara olarak kendimizden bahsettiriyoruz. Vermeyeceğimiz ücreti söylemeyiz. Bazı kurumlar 3-5 ay maaşı veremiyor ama bizde öyle bir şey yok. Performansa dayalı ücret politikası uygulamak istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

“MEZİTLİYİ DÜNYAYA TANITMAK İSTİYORUZ”

Tarhan Mezitli’yi dünyaya tanıtmak istediklerine de değinerek, “Mersin’de 20 dakikada kar, 20 dakikada deniz. Bunun kıymetini bilmemiz gerekiyor. Kenti dünyada tanıtmak istiyoruz. O nedenle Aratos’a, Pompei’ye, Soli’ye, Antik Liman’a önem veriyorum. Bunlar bizi dünyaliginde üst sıralara çıkaracak. Park, kaldırımla sıralamamızı yükseltemeyiz. İnsanlarımızı mutlu edersek, kadın erkek eşitliğimizi ön plana çıkarırsak, engellilerimiziön planda tutarsak dünyada tanınırız. Belediye başkanları farklılık yaratan insanlar olmalı. İnsanlar birbirine sevgi ile bakmalı” dedi.


Etiket: neşettarhan, mezitlibelediyesi, kanal33, ahmetözdemir, gündem


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA