Altın yumruklar şampiyonaya hazır




Tarih: 18 Ocak 2021 Pazartesi 15:39


Mersin’de bir çok şampiyon sporcu yetiştiren Öpöz Altın Yumruk Spor Kulübü Antrenörü Bülent Öpöz, kısıtlı imkanlarla çok başarılı sporcular yetiştirdiklerini belirterek, 23-28 Şubat tarihleri arasında Mersin’de yapılacak olan Türkiye Genç Bayanlar ve Genç Erkekler Şampiyonası’nda da altın madalya kazanacaklarına inancının tam olduğunu söyledi.

Haber- Gizem Konucu

Bir binanın bodrum katında yıllar boyunca çalışmalarını sürdüren Öpöz Altın Yumruk Kulübü, burada birçok Avrupa şampiyonu, Dünya şampiyonu ve Türkiye şampiyonu çıkardı. 2017 yılında daha büyük ve daha rahat çalışabilecekleri bir salona geçerek çalışmalarını sürdüren kulüp sporcuları, başarılarına kaldığı yerden devam etti. Çalışmaları hakkında bilgi veren Antrenör Bülent Öpöz, şuanda kendisinin toplam 325 lisanlı 107 de faal sporcusu olduğunu aktardı.  Pandemi dolayısıyla antrenmanlara eskisinden daha az yoğunlukta devam ettiklerini kaydeden Öpöz, “Bizim özellikle kadın sporcularımız çok başarılı. Her sene katıldığımız 6-7 şampiyonadan en az 5 madalya ile dönüyoruz. Birçoğunu milli takıma gönderebiliyoruz. Avrupa’da derece alan sporcularımız oluyor” dedi.

 

“ŞAMPİYON OLACAĞIMIZA İNANIYORUM”

Geçtiğimiz yıl Avrupa ve Dünya Şampiyonası’nın pandemiden dolayı gerçekleşmediğini dile getiren Öpöz, “2020 yılı Ocak ve Şubat aylarında yapılan Türkiye Şampiyonaları’nda şampiyon olan sporcularımız pandemiden dolayı Avrupa ve dünya şampiyonasına katılamadılar. Federasyonumuzun ve spor bakanlığımızın çok güzel düşüncesi ile 2002 doğumlular yine genç oynayacaklar bu sene o hak tekrar verildi. Şimdi önümüzde 23-28 Şubat tarihleri arasında Mersin’de gerçekleşecek olan Türkiye Genç Bayanlar ve Genç erkekler Türkiye Şampiyonası var. Bizim çocuklarımız yine burada şampiyon olmak için uğraşacak. Benim onlara inancım tam. Daha sonrasında ise 7 Nisan tarihinde Polanya’da Dünya Şampiyonası var. Oraya da katılım sağlayıp oradan da kentimize madalya ile dönmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“ASIL HEDEFİM 2024 OLİMPİYATLARI”

Asıl hedefinin 2024 olimpiyatları olduğunu vurgulayan Öpöz, “Sporcularımı 2024 yılına kadar üst seviyede antrenman yaptırıp, hazırlık maçları yaptırıp, olimpiyatlarda onları başarılı bir sporcu yapmayı istiyorum. Ancak dünya ve Avrupa çapında derece elde edebilmemiz için bizim daha çok imkana sahip olmamız gerekiyor. Biz rakiplerimizle eşit şartlarda yarışmıyoruz. Bazı çocuklarımızın ailesel durumları gerçekten çok kötü evlerde oturuyor. Ben bazı aileleri ziyaret ettiğimde gündüz bile lamba yakmadan oturamayan aileler var. İnşaat halinde evde oturuyorlar. Bu rağmen bu çocuklar hiç antrenman aksatmadan gelip şampiyon olabiliyorlar. Bunlara destek verilse çok daha büyük şeyler başaracağına eminim. Destek bulamıyoruz ama kendi yağımızda kavruluyoruz. Sağ olsun bazı belediyelerimiz arada maddi ve manevi yardımlarda bulunuyor. Fakat ben isterim ki Toroslar’da da bu sporlar biraz daha ön plana çıksın. Belediye başkanımız, kaymakamımız biraz daha gezseler, bu tür spor salonlarını bizleri ziyaret etseler, bizlere moral olsalar çok isteriz. Çünkü, bu çocuklarımıza çok önemli bir moral olacak. İnşallah bunlar da olur. İnşallah daha çok desteklerini görürüz. Biz bu çocuklar başarılı olduklarında belediye başkanlarının yanına çıkarıyoruz. Bunlar yeni eşofmanlar giyinsin, birer ayakkabı alınsın derdindeyiz. Eldiveni olmayan sporcularımız oluyor kendi aramızda çözüyoruz. Her yere aynı ayakkabıyla gidenler var” diye konuştu. 

 

“UMDUKLARIMIZDAN DEĞİL UMMADIKLARIMIZDAN DESTEK ALIYORUZ”

Kendilerine tek desteği salon sahibi olan Akış Komisyon Ticaret sahibi Ali Akış’ın sağladığını aktaran Öpöz, “Allah razı olsun bu çocuklarımıza çok büyük destek çıkıyor. Hem kira yönünde büyük destek sağlıyor hem bu çocuklarımızın birazcık elinden tutuyor. Adam elindeki imkanlar ne ise onlardan çocuklara destek çıkıyor. Çok beklediğimiz yerlerden alamadığımız desteği ummadığımız yerlerden alabiliyoruz” şeklinde konuştu.

 

“ZOR OLDUĞU İÇİN SEÇTİM”    

15 yaşında spora başladığını belirten Esra Akbal (18), her zaman spora yöneliminin olduğunu daha önce de atletizmle ilgilendiğini aktardı. En büyük destekçisinin annesi olduğunu vurgulayan Akbal şunları söyledi: “Boks diğer sporlara göre çok daha zor bir spor, hem mental hem de fiziksel olarak. Ben kendimde bu gücü gördüm. Zaten kendimi zorlamayı seven bir insanım.  Bu yüzden de boksu seçtim. Bu zamana kadar Mersin’de birçok kez il birincilikleri elde ettim. Türkiye’de 2019 yılında üçüncülük elde ettim. 2020’de Türkiye şampiyonluğum var. Şimdiki hedefim ise bu sene de şampiyon olup Avrupa ve dünya şampiyonasına çıkmak istiyorum. Temel hedefim ise olimpiyatlarda oynamak. Kimse bokstan korkmasın. Bu spora başlayan herkes kendi gücünü görmüş olacak. Ne kadar iradeli olurlarsa o kadar güçlü olacaklar. Ben çok fazla sakatladım ama devam ettim. Çünkü bu sporun temeli pes etmemek ben de hiç pes etmedim.”

 

“DESTEK ALSAM DAHA İYİ YERLERDE OLURDUM”

En büyük hedefinin 2024 yılındaki olimpiyatlarda başarı elde etmek olduğunu söyleyen Pınar Özkan (15) ise “5 yaşımda ablamdan görerek boksa başladım. Başladıktan sonra da bir daha bırakamadım. Ailem hep destekçim oldu. Her antrenmana gelmeye çalışıyorum. Çok istekliyim. 2019’da Türkiye şampiyonu oldum. Avrupa şampiyonasına gittim. Milli sporcuyum. Hedefim de olimpiyatlara dünya şampiyonasına katılmak. Türkiye’yi temsil etmek. Şuanda destek aldığım kimse yok. Bir destekçim olsa çok daha iyi yerlere geleceğime eminim” dedi.

 

 


Etiket: mersin, altınyumruk, bülentöpöz, boks


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA