“Azeri-Türk kardeşliği ortak e-twinning projesi”




Tarih: 19 Ocak 2021 Salı 14:17


Azerbaycan’ın değişik noktalarından 3 okulun ve Türkiye’nin değişik il ve ilçelerinden 10 okul ortaklığı ile "Tabiata Hayat Olaq" projesi 13 öğretmenle birlikte yürütülmeye devam ediyor

Günümüz toplumunda insanların mutsuz, huzursuz ve sağlıksız olmasından kaynaklı çıkan bu proje ile birlikte insanların doğadan kopuşu da göz önüne serilmektedir.  Bu proje; çocuğu, dolayısıyla geleceğe ve yaşama katkısı erken yaşta kazanılacak olan doğa sevgisi, çevreyi koruma ve güzelleştirme isteği gönüllülük yetileriyle bütünleşmiş bir karakter olacaktır. Proje, çocukların doğa ile bütünleşmiş bir eğitim görmeleri için örnek çalışmalar gerçekleştirmeyi amaçlamaktadır.

Öğrenci tanışma Webinar’ı kapsamında düzenlenen toplantıya Anamur Orman İşletme Müdürü İsmail Gübeş, Kocaeli Tema Vakfı İl Temsilcisi Nermin Tol konuk oldu. İşletme Müdürü Gübeş, Zoom üzerinden yaptığı konuşmada, orman, orman mühendisliği, orman işletmeciliğini tanıtıp, orman faydaları, ormansızlığın insanlığa getireceği tehlikeleri anlattı. Ayrıca erozyon ve sebepleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Orman yangınları ve sonrasında orman işletmelerinin yanan yerleri nasıl tekrardan ormana dönüştürdükleri hakkında bilgi verdi. Gübeş doğaya duyarlı olunmasını söylerken "Atığın katığına zarar vermeden doğaya sahip çıkalım geri dönüşüme destek verelim" dedi. Yangından bahsederken, "Yanan sadece ağaçlar değil, nice canlı yok oluyor. Belki içinde bulunduğumuz dönemde Covid-19 'un tedavisi yada ilerde oluşacak oluşabilecek bir çok hastalığın tedavisinin o yanan bitki yada hayvanda olup olmadığını bilemeyiz. Dolayısıyla hiç bir canlı yok olmamalı. Doğaya sahip çıkalım” dedi. Erozyondan bahsederken “Erozyonun yegane sebebi ormansızlaşmaktır. Her ne sebepten olursa olsun dünyanın orman varlığını koruyarak toprağımıza sahip çıkalım" dedi. (Haber Merkezi)

 


Etiket: azerbaycan, türkiye, ogm


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA