image Fatih Dönmez
’Sevgi’



Yazı Tarihi : 1.04.2023
 E-Mail :

 

Sevgi olmadan gerçekten mutlu olamayız ve kendimizi güvende hissedemeyiz, özellikle de aile içinde sevgi yoksa. Bu gerçeği göz ardı ederek yaşamlarını zengin olmaya veya kariyerlerine adayan kişiler aslında mutsuz bir hayatın temelini atıyorlar. Mola vermemek zamanı verimli kullanmak konusunda yaptığımız en büyük hatalardan biri işte bu. Bu hataya sakın düşmeyin. Çünkü zamanı etkili kullanmak demek, hiç ara vermemek demek değildir. Mola vermemenin zamanı akıllıca kullanmakla uzaktan yakından alakası olmadığını bilin. İhtiyacınız olduğunda kendinize izin vermenin, bir sonraki aşamada yerine getireceğiniz görevler için gerekli olduğunu unutmayıp, küçük molaların size iyi geleceğini bilmeniz gerek. Öncelikleriniz konusunda gerçekçi davranmanız da zamanı verimli kullanabilmeniz için önemli bir kuraldır. Çünkü diğer türlü, sizin için çok da anlam taşımayan işlere takılıp kalır, üst sıralarda yer alan değerlerinizi ihmal etmiş olursunuz. Çünkü önceliklerinizi belirlemeniz gerektiğini söylerken yaşamınızı ve ulaşmak istediğiniz yaşamı düşünerek, sıralamanızı sevgiyle dikkate almanızı öneriyorum.

 

Manevi ihtiyaçlarınıza zaman ayırın. Emin olun ki sadece zamanınızı değil tüm yaşamınızı akıllıca kullanmanın sevgisiz bir yolu olamaz. Bir şey satın almadan önce, onu satın almak için harcayacağınız parayı kazanmanın ne kadar zaman alacağını hesaplayın. Böylece o şeyi almaya gerçekten değip değmediğine karar verebilirsiniz. Zamanın ne kadar hızlı akıp gittiğini hepimiz biliyoruz, değil. Geriye dönüp baktığımızda daha dün gibi gelen hatıralarımızı düşündükçe, hepimiz bu acı gerçeğin farkına bir kez daha varıyoruz. Ama en çok da bir şeyleri geri getiremeyeceğini anlamış kişiler bu gerçeğin acılığını hissediyor. Çünkü onlar her gün, her dakika, her saniye yüzlerine inen o sert tokadın sızısını hissediyor. Ve onlardan biri olmamak için zamanı kesinlikle iyi kullanmamız gerekiyor.

Geri getirilmesi mümkün olmayan, ne yapsak da telafi edemeyeceğimiz zamanı diyorum.


Herhangi bir işi yapabileceğinize inanmak işin yarısını bitirmeniz anlamına gelebilir. Her inandığınız ya da tek başına altından kalkabileceğinizi sandığınız ama yapamadığınız işler, zamanınızla ilgili tamir edilemeyecek hatalara sebep olabilir. Yapılan işe “ Nasıl olsa ben yapamıyorum bana vermezler” gibi düşünceler, boş bir kaygı ve güvensizlik yaratarak zamanınızı kullanırken büyük çelişkilere sebep olabilir.

Her şeyden önce zamanınızı etkili kullanmak için kendinize alışkanlıklar oluşturmalısınız.

Zaman yönetimi ilk kez, meşgul ve işlerini bir türlü yetiştiremeyen yöneticilerin zamanlarını daha iyi organize etmelerine yardımcı olmak üzere bir eğitim aracı olarak Danimarka’da doğup dünyaya yayılmıştır. Zaman yönetiminde temel düşünce, günün her anının daha iyi planlanmasıyla çalışanların daha verimli hareket etmelerini sağlayacak olması düşüncesidir.

 


  YORUM YAZ
 
Adınız Soyadınız
 
Yorumunuz
 
 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA