Ergüven: “Eti ucuz vermememize rağmen iş yok”




Tarih: 4 Mayıs 2021 Salı 14:39


Mersin Kasaplar Çarşısı esnaflarından Yasin Ergüven, “Et fiyatı 55 lira, bu kadar ucuz vermemize rağmen maalesef iş yok. Soli’de Mezitli’de etin kilosu 70 lira civarında, halkımız bu duruma uyanmıyor. Bunda bir fırsatçılık var” dedi.

Haber- Behzat Özgür Beyazlar

 Balık ve et günlük protein ve omega 3 varlığı bakımından oldukça önemli besin kaynaklarıdır. Ramazan ayı dolayısıyla sofralarda daha fazla yer alamaya başlayan et ve balık ihtiyacı için vatandaşların ilk uğradığı yer Çarşı’da bulunan Balıkçılar Pazarı ve Kasaplar Çarşısı oluyor. Balık Pazarı esnaflarından Ömer Faruk Polat ve Kasaplar Çarşısı esnafı Yasin Ergüven gazetemizin sorularını yanıtladı.

 

POLAT: “TAM KAPANMADA BALIKÇILAR PAZARI OLARAK AÇIK OLACAĞIZ

Mersin Balıkçılar Derneği Başkanı Ömer Faruk Polat, geçtiğimiz günlerde uygulanmaya başlanan tam kapanma kısıtlaması öncesi konuştu. Polat, 17 gün sürecek olan tam kapanmada Mersin Balık Pazarı’nın açık olacağını ve müşterilerine paket servis olarak da hizmet edeceklerini kaydederek, “Tam kapanma sürecinde Mersin Balıkçılar Pazarı olarak bizler açık olacağız. Paket servis olarak da dileyen vatandaşlarımızın ayağına hizmet götüreğiz. Balıkçılar, Kasaplar Odasına bağlı ve temel gıda ihtiyaçlarının karşılanması için bizler de açık olacağız. Fedakarlık yapmamız gerekiyor, hepimizin kurallara dikkat etmesi çok önemli. Mersin Balıkçılar Pazarı olarak her gün açığız, denize açılacak olan teknelerimizin izinleri de bulunuyor. Bunun yanında balığımız da bol, her çeşit balığı vatandaşlarımız uygun fiyata alabilir” dedi.

 

“POLİSLERİMİZ BU SÜREÇTE PAZARA GELEN AİLELERE ESNEKLİK SAĞLASAN İSTİYORUZ”

Bu süreçte tek arzularının balık pazarına gelen vatandaşlara kolluk kuvvetlerince esneklik sağlanması olduğunu ifade eden Polat, “Tabi her gün balık yeme tercihi olmayabilir, et ve tavuğu da vatandaşlarımız tercih edebilir, bizler balıkçılar olarak 17 gün boyunca hizmetimize devam edeceğiz. Buradan balıkçılar olarak tek istediğimiz, emniyet mensubu kardeşlerimizden ricamız her aileyi durdurmadan, hem de sorgulamadan biraz esneklik sağlamaları. Bu durum bizleri de etkiliyor” ifadelerini kullandı.

 

ERGÜVEN: “BİZDE ETİN KİLOSU 55 LİRA, SOLİ’DE 70 LİRA FIRSATÇILIK VAR”

Öte yandan Mersin Kasaplar Çarşısı esnaflarından Yasin Ergüven ise pandemi nedeniyle uygulanan tam kapanma döneminde düşünceli olduklarını belirterek, “Mersin Kasaplar Çarşısında çalışıyorum. Burada toptan et satışları da yapılıyor. Et fiyatları da marketlere ve diğer kasaplara göre de uygun. Et fiyatı 55 lira, bu kadar ucuz vermemize rağmen maalesef iş yok. Pandemiden dolayı mı, iş mi yok, para mı yok bilmiyorum. Örneğin Soli’de Mezitli’de etin kilosu 70 lira civarında, halkımız bu duruma uyanmıyor. Bunda bir fırsatçılık var. 20 yıldır kasaplık yapıyorum. Bizler Mersin Kasaplar Çarşısı olarak tam kapanma kısıtlamasında kapalıyız. Dolaplarımız açık olacak ama Mezitli’de yaşayan biri buraya et almaya nasıl gelecek? Geldiği zaman hemen ceza yiyecek” dedi.

“VATANDAŞ YARIM KİLO ET ALABİLİYOR”

Toptan satışın yapıldığı pazarda ucuz et olmasına rağmen satışlarının az olduğunu iddia eden Ergüven, “Mecburen evimizde oturacağız. Et stoğu yapıp 17 günün geçmesini bekleyeceğiz. Maalesef bazı doğrular konuşulmuyor. Bu çarşıda 20 kasap esnafı var 10 tanesi Suriyeli, 5 esnafımız iş yerlerini kapattı. 5 yer açığız. Kapanan yerler pandemi sürecinde kapandı. Kiralarını, faturalarını, borçlarını ödeyemediler ve kapandılar. Buraya gelen vatandaşlar yarım kilo et alabiliyor. Toptan satış yapılan bir yer olmasına rağmen Kasaplar Çarşısında satış yapmamız zor” diye konuştu.


Etiket: mersinkasaplarçarşısı, yasinergüven, balık, kasap


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA