Hekimler, 1 Mayıs’ta alanlarda olacak




Tarih: 26 Nisan 2022 Salı 15:38


Mersin Tabip Odası, sağlık çalışanlarının yaşama, çalışma ve ekonomik koşullarının düzeltilmesi amacıyla 1 Mayıs’ta meydanlarda olacağını söyledi. Konuyla ilgili basın açıklamasını okuyan Mersin Tabip Odası Başkanı Nasır Nesanır, “10 acil talebimizin gerçekleşmesi için ‘emek bizim, söz bizim’, ’bu düzen böyle gitmez, birlikte değiştireceğiz’ diyerek tüm emek ve demokrasi örgütleriyle en güçlü şekilde omuz omuza üzüntü ve öfkemizi umuda dönüştürmek için 1 Mayıs’ta meydanlarda olacağız” dedi.

Haber- Fatih Dönmez

 

Mersin Tabip Odası, ülkedeki sıkıntılarını ele alarak, 1 Mayıs’ta meydanlarda olacağına dair açıklama yaptı. Mersin Tabip Odası’nda yapılan açıklamada; ekonomik krizin yaşanmasından dolayı vatandaşın hayatta kalması yönünde zorlandığına dikkat çekildi. Açıklama konuşmasını yapan Mersin Tabip Odası Başkanı Nasır Nesanır, hekimlerin 1 Mayıs’ta alanlarda olacağını ifade etti. ‘Emek bizim, söz bizim’,  'Bu düzen böyle gitmez, birlikte değiştireceğiz' şeklinde belirten Nesanır, emek ve demokrasi örgütleriyle güçlü bir şekilde omuz omuza olacağını söyledi.

 

“TALEPLERİMİZ VE ÖFKEMİZ VAR”

Ekonomik krizin, işsizliğin, zamların günden güne arttığını belirten Nesanır, “Pandemi, doğa talanı, borçlanma derken ülkemizde insanca yaşamak bir yana, hayatta kalmak her gün zorlaşıyor. Bu düzen toplumun işini, aşını, geçimini, sağlığını, dışlananları ve yok sayılanları korumuyor, aksine tehdit ediyor. Halk işsizlikle, açlıkla, yoksullukla, artan borçlarla, salgınla mücadele ederken 20 yıldır ülkeyi yöneten iktidar ülkenin tüm kaynaklarını, bir avuç patronu ve ayrıcalıklı zümreyi korumak için seferber etti, etmeye devam ediyor. Bu koşullar altında haklarımız, mesleğimiz ve toplumun sağlık hakkı için söyleyecek çok şeyimiz var. Taleplerimiz ve öfkemiz var” şeklinde konuştu.

 

“GELECEĞİMİZE, SAĞLIĞIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Enflasyonla birlikte hekimlerin maaşlarının eridiğini öne süren Nesanır, “ Bizlerin emeğine ve geleceğine sahip çıktığı görevin öncesinde ve sonrasında çeşitli vaatlerde bulunan siyasi iktidar, ne yazık ki bizi şaşırtmamış, zaten yetersiz olan bu vaatlerini bile yerine getirmemiştir. Ne özlük haklarımızda bir iyileşme ne sağlıkta şiddette azalma ne de sağlığın herkes için ücretsiz olması ile ilgili adım atılmıştır. İyileşme bir yana, pandemideki gibi gerçek verilerin yansıtılmadığı enflasyonla da her emekçi gibi biz hekimlerin maaşları da erimiştir. Hekimleri yoksulluk sınırının altında yaşamaya mahkûm edenler, emeklileri açlık sınırının altında ücretlerle yaşamak zorunda bırakanlar, genç meslektaşlarımızı ülke dışında hayat kurmaya itenler, kölelik koşullarında çalışmayi dayatanlar,  kullandıkları dil ile sağlık çalışanlarına karşı şiddetin önünü açanlar, sağlıklı bir toplum için sorumluluklarını yerine getirmedikleri ve yönetemedikleri sürece,  bizler hekimlere, topluma verdiğimiz sözü tutup emeğimize, geleceğimize, sağlığımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz” diye belirtti.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA