Karaman’da çocuklar, “Damla Gönüllülük Hareketi” projesi ile doyasıya eğlendi




Tarih: 28 Ağustos 2023 Pazartesi 13:45

İHA

Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen 159. Damla Karaman Şenliğinden çocuklar, unutmayacakları bir hafta sonu eğlencesi yaşadı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Araştırma ve Koordinasyon Genel Müdürlüğünün Damla Gönüllülük Hareketi programı çerçevesinde Karaman’da devam eden “Damla Gönüllük Hareketi” projesinin son gününde çocuklara yönelik eğlence programı düzenlendi. Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde Türk Dünyası Kültür Parkı’nda düzenlenen etkinliğe aileleri birlikte katılan yüzlerce çocuk, gönüllü gençler eşliğinde doyasıya eğlendi. Damla gönüllük hareketi projesi çerçevesinde Endonezya, Bangladeş ve Türkiye’nin çeşitli illerinden Karaman’a gelen gönüllü gençlerin katılımı ile düzenlenen etkinlikte yüz boyama, damla oyunları, geleneksel çocuk oyunları, çocuk atletizmi, halat çekme yarışması, eğitici oyunlar, floor curlig-dart-bocce turnuvaları ve matrak gibi heyecan dolu oyunlar oynandı. Çocuklar festival çerçevesinde arkadaşlarıyla kıyasıya yarışlar yaptı, kahkahaların ve eğlencenin zirveye çıktığı bir aktivitede buluştu. 
  Damla gönüllük hareketi projesinin Karaman’da dolu dolu geçtiği için çok mutlu olduklarını belirten proje koordinatörlerinden Roni Deniz Utkan, “Damla gönüllülük hareketi projesi çerçevesinde Endonezya, Bangladeş ve Türkiye'nin farklı illerinden 36 gönüllü arkadaşımız ile birlikte Karaman’a geldik. Bizler gönüllü gençler olarak sosyal sorumluluk projesi yürütmekteyiz. Amacımız yüzlerde tebessüm gönüllerde bir güzel hatıra bırakmak. Karaman’da proje çerçevesinde gidebildiğimiz her yere ulaşmaya gayret ettik, sosyal sorumluluk ve gönüllülük faaliyetleriyle gönüllere dokunamaya çalıştık. Projemizin son gününde de gönüllü arkadaşlarımızla birlikte çocuklarımız için şenlik düzenledik. Türk Dünyası Kültür Parkı’nda düzenlediğimiz etkinliğe çocuklarımızın ve ailelerin ilgi ve alakaları bizleri gerçek anlamda mutlu etti. Gün boyunca çocuklarımızla birlikte bir birinden eğlenceli oyunlar oynayarak yüzlerinde tebessüm olmaya çalıştık. Proje boyunca güler yüzlerini ve tebessümlerini bizlerden eksik etmeyen Karaman halkımıza çok ama çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu. 
  Gönüllü gençlere sosyal sorumluluk ve gönüllülük faaliyetlerinden dolayı teşekkür eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek ise, “Gençlik ve Spor Bakanlığımızın önemli projelerinden biri olan “Damla Gönüllülük Hareketi” projesi çerçevesinde ilimize gelen gönüllü öğrencilerimizi ilimizde misafir etmekten dolayı mutluluk duyduk. Projemizi Endonezya, Bangladeş ve Türkiye'nin farklı illerinden gelen 36 gönüllü arkadaşımız ile birlikte başarı ile tamamladık. Proje boyunca gönüllü gençlerimiz ilimizin her bölgesini gezerek yöre halkıyla buluştu. Gittikleri yerlerde sosyal sorumluluk ve gönüllülük faaliyetleri düzenleyerek gönüllere dokunmaya çalıştılar. Son olarak çocuk şenliği programı ile minik yavrularımızın yüzlerinde tebessüm oldular. Tüm gençlerimize 10 gün boyunca yaptıkları sosyal sorumluluk ve gönüllülük faaliyetlerinden dolayı tekrar teşekkür ediyorum” dedi. 
                                   


Etiket: karaman gençlik ve spor il müdürlüğü, damla gönüllülük hareketi, türk dünyası kültür parkı


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA