Köpekbalığının kilogram fiyatı 50 dolardan başlıyor




Tarih: 7 Ekim 2023 Cumartesi 16:06

Güray Gürdal

Son yıllarda iklim krizinin sebep olduğu olumsuzluklara bir yenisi daha eklendi. Bu sene deniz sularının sıcak olmasından dolayı Kızıldenizden Akdenize birçok istilacı balık akın etti.

Özellikle Mersin Karaduvar ve Adana Karataşta balıkçılar sık sık köpekbalıklarıyla karşılaşıyor. Bu yakalanan köpek balıkları dudak uçuklatan fiyatlara satılıyor.

Köpekbalıkları kıyıya yakın noktalarda ağlara takılıyor. Bu balıkların küçük balıkları yemesinden dolayı azalan balıklarda fiyatların artışına sebep oluyor. Yerli balıklarımızın fiyatları zaten alım gücünün çok üstündeyken birde bu etkenle fiyatlar arşa çıkmış durumda. Tezgahlarda yer alan balıkların fiyatları 100 ila 450 lira arasında değişiyor. En ucuz balık olan hamsi 100 liradan satılırken deniz levreği 450 lirayla zirvede yer alıyor.

Köpekbalığının kilogram fiyatı ise 50 dolardan başlıyor. Özellikle Ruslar köpekbalığı etinden burger ve köfte yapıyor.


Etiket: köpek balıkları, balık ağ,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA