Büyükşehir karşılığı Akdeniz ve Toroslar iddiası




Tarih: 12 Ocak 2024 Cuma 17:44

Haber Merkezi

Bugün gerçekleşen görüşme sonrasında CHP ve DEM Parti’nin yerel seçimlerde iş birliği konusunda prensip anlaşmasına vardığı, bu kapsamda Mersin’de de DEM Partinin aday çıkarmayacağı, buna karşılık ise CHP’nin de merkez ilçeler olan Akdeniz ve Toroslar’da DEM Partinin adayını destekleyeceği iddia edildi.

Geçtiğimiz günlerde yapılan CHP MYK ve PM toplantıları sonrası Cumhuriyet Halk Partisi 200’den fazla seçim bölgesinde adaylarını açıklamış, Mersin’de de Büyükşehir ile 11 ilçe adaylarını da paylaşmıştı.

Sadece Akdeniz ve Toroslar ilçesinde aday açıklamamış ve bu da “DEM Partiyle görüşme sonrası, alınacak bir ittifak kararına göre bu ilçelerle ilgili yol haritası beklenecek” yorumları yapılmıştı. CHP Mersin’de Tarsus ve Mezitli’de adaylar üzerinden tartışmalar sürüyorken, iki stratejik ilçede yapılacak ittifakın da tabanda rahatsızlık yaratacağı belirtiliyor.


Etiket: mersin, akdeniz, büyükşehir, toroslar


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA