“Mersin’de yaşayan herkesin belediyesi olduk”




Tarih: 27 Mart 2024 Çarşamba 17:20

Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer, Mersin Ekonomi Platformu bileşenleriyle bir araya geldi. Hangi partiye mensup olursa olsun insanların kendisinin hizmetlerinin farkında olduğunu belirten Seçer, “Ama şunu bir iddia olarak da söyleyebilirim; bugüne kadar partime ve geçtiğimiz seçimde şahsıma oy çıkmayan ya da çok az oy çıkan sandıklardan hizmetlerin karşılığı olarak çok destek alacağımı göreceğiz” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer, Mersin Ekonomi Platformu (MEP) bileşenleriyle bir araya geldi. Başkan Seçer’e CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış eşlik etti.

Programda ilk olarak Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerinin anlatıldığı videolar izlendi. Programda konuşanSeçer, Mersin’in resmi nüfusunun 1 milyon 940 bin olmasına karşın kentte yaşayan 2,5 milyon insan olduğunu belirterek, Büyükşehir’in 2,5 milyon insana hizmet ettiğini söyledi. 5 yıl boyunca hizmet yaparken asla ayrım yapmadıklarını vurgulayan Seçer, “Burada Türkiye Cumhuriyeti kimliği taşıyan ya da taşımayan, o ya da bu sebeple Mersin’de yaşayan herkesin belediyesi olduk” dedi.

Göreve geldiklerinde karşılaştıkları mali tabloyu 5 yılda çok daha farklı noktalara taşıdıklarını hatırlatan Seçer, 2019’da gerçekçi olmayan bütçelerle ve ciddi bir borç yüküyle karşılaştıklarını aktararak, 5 yılda yaşanılan süreci anlattı. Şu anda dövizdeki artış ve ekonomik krize karşın mevcut borcun ciddi oranda azaldığını aktaran Seçer, Büyükşehir’in mali disiplini iyi bir belediye olduğuna vurgu yaptı.

SEÇER, HAYATA GEÇİRECEKLERİ MAJÖR PROJELERİ ANLATTI

Gelecek dönem hayata geçirecekleri majör projeleri anlatan Seçer, ‘Metro Projesi’ne değinerek, gelecek 5 yılda önemli istasyon sayılarını hizmete açacaklarını belirtti. Özellikle Tarsus Tramvayı ile Üniversite Tramvayı’nı oldukça önemsediklerini belirten Seçer, bu etapları hızlıca hayata geçireceklerini aktardı. Mersin’de yaşayan ve gelir düzeyi düşük olan yurttaşlar için ‘Sosyal Konut’ projesini hayata geçireceklerini söyleyen Seçer, proje sayesinde yurttaşların kira öder gibi ev sahibi olabileceklerini duyurdu.

İmar çalışmaları ile ilgi de konuşan Seçer, Akdeniz’de şu an 3 bin 500 yüz hektar alanı imara açtıklarını, Akdeniz Belediyesi’nin de 1/1000’likleri çalıştığını aktararak, çalışmalar bitince bu alanların depolama, küçük sanayi ve lojistik alan olarak satışa sunulacağını ve Mersin’de arazi sorunu kalmayacağını söyledi.

“AFET KAMPÜSÜ OLUŞTURACAĞIZ”

Mersinlilere 500 dönümlük bir Yaşam Vadisi kazandıracaklarını da müjdeleyen Seçer, “Müftü Deresi Yaşam Vadisi’ni hayata geçireceğiz. İmar çalışmaları bitti. Onlara da etap etap başlayacağız” dedi. Gelecek dönem için oldukça önemsedikleri projelerden birinin de Mersin’i afetlere hazırlıklı bir kent haline getirmek olduğunu belirten Seçer, “İçerisinde; afet anında gerekli ekipmanların olduğu depoların ve Mersin’in bir veri tabanının olduğu Afet Kampüsü oluşturacağız” diye konuştu. 


Etiket: VahapSeçer, mersin, seçim


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA