Mersin’de Jandarma Teşkilatı’nın 186. Yılı Coşkuyla Kutlandı




Tarih: 14 Haziran 2025 Cumartesi 15:30

Haber Merkezi

Mersin’de düzenlenen törende Jandarma Teşkilatı’nın 186. kuruluş yılı çeşitli etkinliklerle ve yoğun katılımla kutlandı.

Mersin’de Jandarma Teşkilatı’nın 186. kuruluş yılı onuruna düzenlenen tören, kent protokolünün geniş katılımıyla Mersin Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Etkinlikte Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Valisi Atilla Toros, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Ali Tuna Baysal, Mersin İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Atasoy ve çok sayıda davetli yer aldı. Programa ayrıca milletvekilleri, şehit yakınları, gaziler ve jandarma personeli de katıldı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından kutlama mesajlarının okunmasıyla başladı. Devamında, Jandarma Genel Komutanlığı ve Mersin İl Jandarma Komutanlığı’nın görevlerini anlatan tanıtım videoları katılımcılarla buluştu.

Mersin İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Atasoy, yaptığı konuşmada jandarmanın halkın güvenliği için üstlendiği önemli sorumluluklara değinerek, teşkilatın tarihsel mirasına vurgu yaptı. Ardından Vali Atilla Toros ile birlikte görevlerinde başarı gösteren jandarma personeline ödüller takdim etti.

Etkinlikler, Jandarma Korosu’nun müzik dinletisi ve halk oyunları gösterileriyle renklendi. Törenin finalinde ise Mersin Devlet Klasik Türk Müziği Korosu sahne aldı. Katılımcılar, programın sonunda hep birlikte Jandarma Marşı’nı seslendirdi.


Etiket: mersin, jandarma, tören


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA