ÖKKEŞ İŞÇİ
Mayıs ayında Hatay Kent Konseyi ile imzalanan protokolün ardından “Kardeş “Konsey” olan Mersin Kent Konseyi, dayanışma çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Mersin Konseyi bu kez de Ankara ile iş birliğine hazırlanıyor.
ANKARA KENT KONSEYİ MERSİN’E GELİYOR
Mersin Kent Konseyi Başkanı Alper Girgeç, önümüzdeki ay içerisinde Ankara Kent Konseyi’nin Mersin’e gelerek yeni bir kardeş kent konseyi protokolü imzalayacaklarını açıkladı. Ankara Kent Konseyi’nin oldukça güçlü ve etkin bir yapıya sahip olduğunu belirten Başkan Girgeç, “Önemli faaliyetler yürütmek, çalışmalarımızda birbirimizi desteklemek anlamında Ankara Kent Konseyi ile kardeş kent konseyi protokolü imzalayacağız. Bu imza ile birlikte Ankara ile birçok ortak projeyi hayata geçireceğiz. Hatay ile imzaladığımız Kardeş Kent Konseyi protokolü Türkiye’de ilk protokol olma özelliği taşıyor. Ankara Kent Konseyi ile yapacağımız protokol ise ikinci olacak” dedi.
Mersin Kent Konseyi, geçtiğimiz aylarda 6 Şubat depremlerinde büyük zarar görenHatay ile imzaladığı kardeşlik protokolü kapsamında bölgede sosyal dayanışma ve yeniden yapılanma süreçlerine aktif destek verirken, yeni protokolün kentler arası iş birliğini daha da güçlendirmesi bekleniyor.
|