“Muzlar çürümeye terk edilmemeli”




Tarih: 11 Mayıs 2020 Pazartesi 16:45


MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, sınır kapılarının kapalı olması dolayısıyla Mersinli muz üreticilerinin mağduriyet yaşadığını kaydederek, "Muzlar çürümeye terk edilmemelidir" dedi.

MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz sınır kapılarının kapalı olması ve bu nedene bağlı olarak Mersinli üreticilerin mağduriyeti ile ilgili yaptığı basın açıklamasında şu görüşleri paylaştı: “Mersin; limanı ve tarımsal üretimi ile ülke ekonomisi için oldukça kilit bir şehir durumundadır. Birçok tarımsal ürün Mersin’de yetişmekte ve Mersin tarımsal üretim girdisi ile Türkiye ekonomisine ciddi katkılar sağlamaktadır. Öte yandan Mersin limanı; hem ihracat hem de Türkiye üzerinden yapılan transit geçişler noktasında ülkemizin kalkınma payına ciddi katkılar sunmaktadır” ifadelerini kullandı.

 

“İRAN SINIR KAPISININ KAPALI OLMASI OLUMSUZ ETKİLEDİ”

Korona virüsü salgını sebebiyle özellikle İran sınır kapılarının kapalı olması veya geçişin sınırlı olması Mersinli üreticilerin zor gümler geçirmesine neden olduğunu aktaran Kılavuz, “Mersin Limanı’nda gerçekleşen ticari ilişkilere, transit geçişlere ve ekonomik girdiye çok olumsuz etkiler bırakmıştır. Van Kapıköy’den İran’a yapılan tren seferlerinde çok ciddi manada aksamalar yaşanmakta, yeterli vagon verilmediği için tırlar beklemekte, vagonlar frigolu olmadığı için ürünler bozulmaktadır. Özellikle transit muz geçişinde yaşanan bu problem hem ticari sorunlara hem de yerli muza ciddi darbe indirecektir. Öte yandan ülkemize gelen transit ihraç mallarının birçok sektöre kazanç sağladığı göz önünde bulundurularak Ticaret Bakanlığımızın yaşanan sorunları çözmeye, meydana gelen aksaklıkları gidermeye yönelik çalışma yapması Mersin limanının ve Mersinli üreticilerimizin rahat bir nefes almasını sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

 

“SÜRE ÜRETİCİLERİN ALEHİNE İŞLİYOR”

Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli’nin ‘Kimsenin ürünü tarlada, hayvanı elinde kalmayacaktır’ yönündeki açıklamalarının üreticileri rahatlattığını kaydeden Kılavız, geçen sürenin üreticinin alehine işlediğini belirterek, “Depolarda kalan, ihraç olmayan ürünler çürümeye yüz tutup ticari kazanca ket vurmaktadır. Bu anlamda Tarım Bakanlığımız ve Ticaret Bakanlığımızın ortaklaşa yapacakları düzenlemelerle yaşanan sorunları ortadan kaldırması, meydana gelen mağduriyeti gidermesi Mersinimiz, üreticilerimiz ve ihracatçılarımız adına haklı beklentimizdir” diye konuştu. (Haber Merkezi)


Etiket: MHP, Olcay Kılavuz, muz üreticileri, Mersin, sınır kapıları, ekonomi


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA