Metin Zakoğlu’nun “Komik Gazino” gösterisiyle sahiller kahkahalarla doldu




Tarih: 7 Ağustos 2020 Cuma 17:17


Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ücretsiz kültür-sanat etkinlikleri ile Mersin sanatın da kenti oluyor. Tiyatro sanatçısı Metin Zakoğlu’nun yazıp yönettiği ve anlatıcısı olduğu “Komik Gazino” isimli gösteri, amfi tiyatroda izleyenleriyle buluştu. Hem müzikli hem hicivli gösteride melodiler izleyenlerin kahkahasına karıştı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, pandemi sürecinde evlerinden çıkamayan yurttaşları, yeni normalleşme sürecinde sosyal mesafeli etkinliklerde buluşturmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde düzenlenen ücretsiz kültür- sanat etkinlikleri ile Mersin sanatın da kenti oluyor. “İçinden şarkılar geçen gösteri” sloganıyla yola çıkan tiyatro sanatçısı Metin Zakoğlu’nun yazıp yönettiği ve anlatıcısı olduğu “Komik Gazino” isimli gösteri, izleyenlerine keyif dolu dakikalar yaşattı. Şarkılı ve çokça şakalı gösteride melodiler izleyenlerin kahkahasına karıştı.

 

KABERE KÜLTÜRÜNÜ DEVAM ETTİRİYOR

Yenişehir İlçesi’nde Kültür Park içinde yer alan amfi tiyatroda sosyal mesafe kurallarına göre oturan Mersinliler, tiyatro sanatçısı Metin Zakoğlu’nun bir anlamda kabare kültürünü yansıttığı “Komik Gazino” isimli gösterisinde hem 80’ler ve 90’ların unutulmaz şarkılarını dinledi hem de gösteriye dahil oldu. İnteraktif geçen gösteride tiyatrocuyla diyalog halinde olan Mersinliler, kimi zaman kahkahaya boğuldu kimi zaman duygulandı.

 

“UZUN ZAMANDIR İLK DEFA BİR BELEDİYEYLE AYNI DİLİ KONUŞTUĞUMU FARK ETTİM”

“Komik Gazino”nun eski gazino programlarını yansıtan, şarkıların söylendiği, hikayelerin anlatıldığı bir gösteri olduğunu söyleyen Tiyatro Sanatçısı Metin Zakoğlu, “Uzun zamandır ilk defa bir belediye ile aynı dili konuşabildiğimi Mersin’de gördüm. Tüm belediyelere bunun örnek olmasını istiyorum. Ekonomi ilerlerse, ekonomi iyi giderse peşinden kültür-sanata da destek verebiliriz gibi bir yaklaşım var. Bunun böyle olmadığını Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız gayet güzel bir şekilde ortaya koymuş” diye konuştu. Büyükşehir Belediyesi’nin özellikle pandemi sürecinde sanatçıların yanında olmasını çok kıymetli ve değerli bulan Zakoğlu, “Melih Cevdet Anday’ın çok sevdiğim bir sözü vardır; ‘Sanatın ve sanatçının yeşereceği bereketli toprakları sulamak dünyanın en önemli sanatlarından biridir’ diyor. Bence yerel yönetimler bu anlamda çok değerli, çok kıymetli işler yapıyor. Beni de buraya davet ettiler, minnettarım. Değerli Başkanımız nezdinde tüm Mersin Belediyesi çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.

 

“ŞEHRİMİZ ÇOK BÜYÜK DEĞİŞİM YAŞADI”

Gösteride insanların gülerek stres attığını ifade eden Cem Efecan, “Kendisi iyi bir komedyen. İnsanları eğlendirdi. Gayet keyifli bir gece oldu bizim için. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in göreve geldiğinden beri çok güzel çalışmaları var. Sanata ve sanatçıya değer verdiğini görüyoruz. Şehrimiz çok büyük değişim yaşadı. Son zamanlarda sahillerde etkinliklerin arttığını görüyoruz. Bunun da insanların sosyalleşmesi açısından güzel olduğunu düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

 

“HER AKŞAM SAHİLDEYİZ”

Büyükşehir’in tüm etkinliklerini severek takip ettiğini belirten Çiğdem Arkadaş, “Her akşam sahildeyiz. Konserler ve etkinlikler bizi pozitif olarak etkiliyor. Umarım bu çalışmalar devam eder, çok memnunuz. Bu akşamki etkinlik çok iyi geldi, bizi güldürdü. Pandeminin etkilerini unutturdu, çok güzeldi. Mersin halkının buna çok ihtiyacı vardı” dedi. (Haber Merkezi)


Etiket: Mersin, mersinhaber, mersingündem, akdeniz, mezitli, toroslar, tarsus, erdemli, anamur, silifke,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA