Adil Aktay’dan Millet Bahçesine tepki




Tarih: 14 Ağustos 2020 Cuma 15:37


Millet Bahçesi projesi yakınında bulunan Müftü Deresi kenarında 7 okaliptüs ağacının kesilmesine ilişkin tepki gösteren CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, konuya ilişkin basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Müftü Deresi’nin çevresindeki ağaçların kesilmesini eleştiren Aktay, “Tabiat varlıklarını, tarihi ve kültürel değerleri yıkıp geçerek yapılmakta olan bir projenin Mersin’in hayrına olması mümkün değildir” ifadelerini kullandı. Aktay ve partililer açıklamadan sonra ağaçların kesildiği yerde incelemelerde bulundu.

Haber: Cansu Gül Yıldırım

Mersin’de yapımı süren Millet Bahçesi çalışmalarının yakınında bulunan Müftü Deresi  kenarında 7 okaliptüs ağacının kesilmesine yönelik tepkiler devam ediyor. CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Aktay, “Mersin Millet Bahçesi yapım çalışmaları kapsamında, Müftü Deresi'nin çevresinde maalesef doğa katliamı yaşanmıştır. Dere ıslahı gerekçe gösterilerek Devlet Su İşleri Müdürlüğü'nün talimatı ile Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerince asırlık ağaçlar kesilmiş ve bu alandaki doğal hayat tahrip edilmiştir” dedi. 

 

TEVFİK SIRRI GÜR STADI’NI HATIRLATTI

Kesilen ağaçların Millet Bahçesine yakın olmasına ilişkin konuşan Aktay, “Bu nasıl Millet Bahçesi’dir ki içinde asırlık ağaçların yaşamasına izin verilmemektedir.  Bu nasıl Millet Bahçesi’dir ki, içerisinde çeşitli kuş türlerine ev sahipliği eden bir doğal alanın bulunmasına fırsat tanınmamaktadır. Bu akla zarar işi yapanlar, yaptıranlar ve onaylayanlar "millet" deyince kendilerini "bahçe" deyince kendi arka bahçelerini mi anlıyorlar acaba? Tabiat varlıklarını, tarihi ve kültürel değerleri yıkıp geçerek yapılmakta olan bir projenin Mersin'in hayrına olması mümkün değildir. Millet Bahçesi uğruna şehrimizin sosyal hayatında çok önemli bir yer tutan Tevfik Sırrı Gür Stadı'nın taşıdığı tarihi ve kültürel değerler hiçe sayılarak nasıl yok edildiğin unutmuş değiliz. Mersin'in sosyal hayatın içinde nüfuz eden. kaliteli yeşil alanlara elbette ihtiyacı vardır ancak bu beton ve rant üretmeye odaklı bir yönetim anlayışıyla, Mersinlilerin iradelerini hiçe sayan, tepeden inme kararlarla, doğal hayatı önemsemeyen bir yaklaşımla başarılabilecek bir şey değildir” sözlerini kullandı.

 

“TÜM YETKİLİLERİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ”

Millet Bahçesi projesinin Mersin’de daha fazla doğal, kültürel ve tarihi tahribatına yol açmadan yürütülmesi için kamuoyuna, yerel yönetimlere ve sivil toplum kuruluşlarına çağrıda bulunan Aktay, “Projenin uyarı ve önerileri doğrultusunda yürütülmesi için tüm yetkilileri göreve davet ediyoruz” ifadelerini kullandı. Aktay ve partililer açıklamadan sonra ağaçların kesildiği yerde incelemelerde bulundu.


Etiket: Mersin, mersinhaber, mersingündem, akdeniz, mezitli, toroslar, tarsus, erdemli, anamur, silifke, milletbahçesi


Yorum Ekle comment Yorumlar (2)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA