“Belediyelerden katkı gelmese amatör futbol ölür”




Tarih: 16 Ağustos 2020 Pazar 13:37


Mersin Amatör Spor Kulüpler Federasyonu(ASKF) Genel Başkanı Mithat Ertaş, gazetecilere Mersin’deki amatör futbolun durumu hakkında açıklamalarda bulundu. Pandemi nedeniyle amatör futbolun 11 Mart’tan bu yana oynanmadığını söyleyen Ertaş, Belediyelerin amatör kulüplere yaptığı desteklerden de bahsetti. Ertaş, “İlçe belediyelerinin amatör sporlara katkıları yadsınamayacak kadar büyük. Özellikle Büyükşehir Belediyesi ile Akdeniz Belediyesi her sene mutlaka malzeme ve maddi yardımda bulunuyor” dedi.

Haber: Behzat Beyazlar

ASKF başkanlığını 1995 yılından bu yana yapan Mithat Ertaş, ASKF olarak işlerinin sadece futbol olmadığını, tüm diğer branşlara katkı sağlamaya çalıştıklarını söyledi. Görevlerinin Mersin’deki amatör futbol liglerinin planlanmasına ve müsabakaların oynanmasına katkı ve destek sağlamak olduğunu belirten Ertaş, “Pandemi nedeniyle amatör futbol 11 Mart’tan bu yana durmuş durumda. Mersin İdman Yurdu’nun amatör lige düşmesi Mersin’deki bütün amatör kulüpleri etkiledi. Mersin İdman Yurdu’nun yerini şuan da İçel İdman Yurdu dolduracak gibi görünüyor. İçel İdman Yurdu’na da 3.lige çıkmasından ötürü teşekkürlerimi sunuyorum. Başta yönetim kurulu olmak üzere teknik ekibe, sporculara ve taraftarına şükranlarımı sunuyorum. Şuan da Mersin İdman Yurdu’nun ismini alması mümkün değil ama zaten isime takılmamak gerekiyor. Önemli olan bu kentin profesyonel bir takımının olmasıydı” sözlerini kullandı.

 

ERDEMLİ BELEDİYE SPOR BAL’DA

Bölgesel Amatör Ligde (BAL) gelecek sene dört Mersin takımının bulunacağını müjdeleyen Ertaş, diğer futbol branşları hakkında da bilgiler verdi. Ertaş, “Erdemli Belediye Spor Bölgesel Amatör Lige yükseldi. Bayanlar liginde de üç takımımız bulunuyor. Diğer amatör futbol branşlarına baktığımızda işitme engelliler ve ampute futbol ile beraber 7 takımımızın 19 yaşa kadar faaliyet gösterdiğini söyleyebiliriz. 80 bine yakın lisanslı sporcumuz var. Bunun 27 bini Çamlıyayla’dan Anamur’a kadar faal olarak bir fiil futbol oynayan sporcu kardeşlerimiz” ifadelerini kullandı.

 

“MERSİN’DE MERSİNLİ GENÇLERE ŞANS VERİLMELİ”

Mersin’deki amatör futbolcuların geleceklerinin Mersin’deki profesyonel kulüpler olduğunu vurgulayan Ertaş, “Buradaki amatörlerin şans bulabilmesi için bu kente bir değil birden çok profesyonel kulüp gerekiyor. Bizim şanssızlığımız çocuk üniversite kazandıktan sonra gidiyor. Tabi ki Mersin Üniversitesi bu gençlerin hepsini kabul edemiyor. Yetenekli gençlerimizi Sivas, Bursa, Trabzon, Ankara gibi iller havada kapıyorlar. Bu gençlerin gitme nedeni profesyonel idarecilerin bakış açılarının amatörlere maalesef objektif olmamasıdır. Keşke birden fazla profesyonel kulübümüz olsa da buradaki yetenekli amatörlerimizi kendi bünyemizde barındırabilsek. Bu konuda az da olsa çalışmalar yapan Tarsus İdman Yurdu var. Zaman zaman Tarsuslu veya Mersinli çocuklarımızı tercih ediyor. Umarım İçel İdman Yurdu bakış açısını değiştirir ve genç, dinamik, yetenekli çocuklarımızı bünyesine katar. Mersin’de Mersinli gençlere şans verilmeli. Her şeyden önce İçel İdman Yurdu’nun tesisleşmesi ve altyapı kurması gerekiyor. İnşallah bu konulara dikkat ederler. En büyük temennimiz profesyonel liglerde kalıcı olması” dedi.

 

“PANDEMİ NEDENİYLE PROJELER DURDU”

ASKF’nin projeleri hakkında açıklamalarda bulunan Ertaş, pandemi nedeniyle kulüplerin büyük sıkıntılar yaşadığını ve onlara yardım edilmesinin Mersin’in borcu olduğuna değindi. Ertaş, “ASKF olarak sosyal projeler yapıyoruz. Pandemiden dolayı kulüplerimiz büyük sıkıntılar yaşadı. Onlara belediyelerden erzak dağıttık, maske dağıttık ve yanlarında olmaya çalıştık. Bunun yanı sıra futbol ve futbol dışı branşlar için Valilik’ten, Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nden ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden, Akdeniz Belediyesi’nden, Yenişehir Belediyesi’nden, Toroslar Belediyesi’nden, Tarsus Belediyesi’nden, Silifke Belediyesi’nden ve Mezitli Belediyesi’nden kulüplerimize yardım yaptırıyoruz. Bu yardımlar malzeme yardımı ve maddi yardım oluyor. Bir nebze de olsa kulüplerimizi ihtiyaçlarını karşımaya çalışıyoruz. Diğer projelerimiz ise sosyal amaçlı oluyor. Gerek Çukurova Kalkınma Ajansı ile olsun gerekse Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile olsun. Projelerine ortak oluyor ve katkıda bulunuyoruz. Tabi bu sıralar önemli projelerimiz pandemiden dolayı bulunmuyor. Maalesef şuan da elimiz kolumuz bağlı. Biz de Türkiye Futbol Federasyonu ve Spor Genel Müdürlüğü’nün kararlarını bekliyoruz. Biliyorsunuz alt yapı çalışmaları durduruldu. Halı sahalar ise yeni açıldı. Umarım virüs belasından bir an önce kurtuluruz da özlediğimiz amatör sporlara tekrar kavuşuruz” sözlerini kullandı.

 

“BELEDİYELER AMATÖR FUTBOLA YARDIM EDİYOR”

Belediyelerin katkıları olmadığı taktirde amatör kulüplerin hayatta kalamayacağını vurgulayan Ertaş, “İlçe belediyelerinin amatör sporlara katkıları yadsınamayacak kadar büyük. Ödül yönetmeliği olsun, başarılı sporculara destek olsun hepsini gerçekleştiriyorlar. Mersin’de çeşitli branşlarda 140’a yakın Milli sporcu var. Bu sporcuların ödüllendirilmesi, malzeme ihtiyaçları ve maddi katkılar konusunda belediyelerin çok büyük yardımları bulunuyor. Özellikle Büyükşehir Belediyesi ile Akdeniz Belediyesi her sene mutlaka malzeme ve maddi yardımda bulunuyor” ifadelerini kullandı.

 

“AMATÖR LİGLER SEYİRCİSİZ OYNANABİLİR”

Önümüzdeki sezon için planlamalarının ne olduğu ve maçların oynanıp oynanmayacağı sorusuna yanıt veren Ertaş, “Bizim bir ucumuz Türkiye Futbol Federasyonu’nda bir ucumuz da Spor Bakanlığı’na bağlı. Spor Bakanlığı’nın Amatör İşler Müdürlüğü’nün göndereceği talimatlara ve faaliyet programlarına biz planlamalarımızı yapacağız. Bu sene Mersin’de pandemiden dolayı amatör ligler oynanmadı. 1. Amatör Küme ile 2. Amatör Küme birleşti. Bununla beraber müsabaka sayısı arttı. Tesis sıkıntılarımız var. Bu tesis sıkıntılarını çözmeye çalışıyoruz. Amatör İşler Müdürlüğü’nden gelen yazıdan sonra planlamalarımızı bu doğrultuda tamamlayacağız. Ligler oynanacak ama seyircisiz oynanabilir” dedi.

 

HALI SAHALARA KAYMAKAMLIKLARDAN DENETLEME

Halı sahaların açılması hakkında İlçe Kaymakamlıklarının bir kurul oluşturduğunu, o kurulun halı sahaları denetleyeceğinin bilgisini veren Ertaş, “Normalde halı sahaların denetlenmesi Türkiye Futbol Federasyonu’na bağlı ama İlçe Kaymakamlıklarının oluşturduğu bu kurul mevcut halı sahaların tespitlerini yapıyorlar. Zaman zaman gidip hijyen kurallarına uyulup uyulmadığını, soyunma odalarının durumlarını ve çalışanların maske takıp takmadığını denetleyecekler. İnşallah olumlu sonuçlar alınır” sözlerini kullandı.


Etiket: ASKF, amatörfutbol, koronavirüs, pandemi, covid, mithatertaş, Mersin, mersinüniversitesi, meü, mersinhaber, mersingündem, akdeniz, mezitli, toroslar, tarsus, erdemli, anamur, silifke, mut


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA