Pıtırcık Kreş’ten gönüllülere destek




Tarih: 21 Ağustos 2020 Cuma 18:32


Toroslar’da farklı bir eğitim anlayışı ile hizmet veren Pıtırcık Kreş’in yöneticileri Taha Yılmaz Gürler ve İrem Gürler, kurulduğu günden bu yana yardım kuruluşları ile kamu yararına projeler üreterek gönüllü çalışmalarına destek sağladıklarını belirtti.

 

Pıtırcık Kreş’in yöneticileri Taha Yılmaz Gürler ve İrem Gürler, kreşin kuruluş sürecini şöyle anlattı: “2002 yılında ailemizin girişimi ile başlayan hikayemiz 2012 yılında yönetimine başladığım PITIRCIK Okulumuzu kız kardeşim ‘İrem Gürler’ ile birlikte yenilikçi vizyonumuz ve araştırmacı bakış açımız ile  yönetmekteyiz. Her dönem yeni başarılara imza attığımız, kurumsallık ve aile sıcaklığını bir arada bulundurduğumuz okulumuzda 19 senedir gururla hizmet vermekteyiz.”

 

ÇOCUKLARA ÇİFT YABANCI DİL

Okulun çalışma alanları ile ilgili bilgi veren İrem Gürler, şu bilgileri verdi: “0-6 yaş arası erken çocukluk dönemindeki  bireylere çift yabancı dil ile global dünyayı tanıtma, organik ve sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırma, piyano, örf ve ritim ile işitsel zekayı geliştirme, yaratıcı drama ile duygularını ifade edebilme,  zeka oyunları ile beyin gelişimini destekleme, çocuk yogası ile bedensel esneklik kazandırma,  değerler eğitimi ile topluma faydalı bireyler yetiştirme , masal terapisi ile yaratıcı düşünmeyi destekleme, montessori eğitimi ile özgül ve bireysel gelişmeyi sağlama, kodlama ile ilk okul matematiğinin temelini oluşturma, reggio emilia ile hayal gücünün sınırlarını keşfetme, ekoloji ve waldorf eğitimini bütünleştirip çevre bilinci ve doğa  sevgisi aşılama  Psikolog takibi ile bireysel gelişimi destekleme  Sosyal sorumluluk ile doğayı ve hayvanları seven koruyan vicdanlı bireyler yetiştirme, Bilimsel aktiviteler ile deneyerek öğrenme,  Çocuklara özel hazırlanan oyun parkımız, kum havuzumuz, organik ekim alanımız ve yeşili kucaklayan bahçemiz ile hizmet sağlamaktayız.”

 

‘PITIRCIK OLMA’ KÜLTÜRÜNÜ KUŞAKTAN KUŞAĞA AKTARMAK

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün "Çocuklar geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir. Bugünün çocuğunu, yarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin insanlık görevidir" sözüne sadık kalarak yol haritasını çizdiklerini dile getiren Yılmaz Gürler de şunları söyledi: “Çocuklarımıza Atatürk’ün izinden gitmeyi, onun ışığında hedeflerine ulaşmayı sağlıyoruz. Vizyonumuz; Eğitim-öğretimde kalitesi ve başarılı çalışmaları ile fark yaratan seçkin bir kurum olmaktır.

Misyonumuz ise; Mutlu, özgüvenli, başarılı, ilkeli, duyarlı, açık fikirli, araştıran-sorgulayan, iletişim becerileri gelişmiş, öğrenmeye ve yeniliklere açık, entelektüel, öz değerlendirme yapabilen, iş birliğine yatkın, yaratıcı ve eleştirel düşünen, akılcı, cesaretli, çok yönlü, ulusal kültürünü özümsemiş, aynı zamanda küresel bakış açısına sahip bireyler yetiştirmektir.

Aklın ve bilimin ışığında ilerlemek, Sürekli öğrenen ve gelişen bir kurum olmak, Özverili, çalışkan, gelişime açık, etik, çözüm odaklı, donanımlı ve nitelikli bir kadro ile çalışmak, İnsan ilişkilerinde adil, güvenilir olmak; sevgi, saygı, açık iletişim ve empatik yaklaşımı esas almak, Olumlu, geliştirici kurum iklimi yaratmak, Tam öğrenmeyi gerçekleştirmek, Öğrencilerimizin bireysel ilgi ve gereksinimlerini önemsemek, Akademik başarı ile birlikte bilim, kültür, sanat ve spor alanlarında da başarılı bireyler yetiştirmek, Ana dilimizin yanı sıra İngilizce ve ikinci bir yabancı dili de etkin bir biçimde öğretmek, Velilerimizle çocuklarının gelişimi için iletişim ve işbirliği içinde olmak, onlara rehberlik etmek. ‘Pıtırcık olma’ kültürünü kuşaktan kuşağa aktarmak.

Okulumuz kurulduğu günden bu yana yardım kuruluşları ile kamu yararına projeler üreterek gönüllü çalışmalarına destek sağlamaktadır. Amacımız empati yeteneği gelişmiş çocuklar yetiştirmektir.  Teknolojinin ivme kazandığı günümüzde, aktivitelerimizde minimum dijital materyal kullanarak çocukların yaratıcı düşünebilmesini sağlamaktayız.  Okulumuzda hazır ve paketli gıdalar tüketilmemekte, her gıda mutfağımızda hazırlanmaktadır.  Eğitimde açık havanın destekleyici bir unsur olduğunun bilinci ile her gün en az iki saat bahçemizde etkinlik yapmaktayız.”


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA