Kılavuz: “Gazeteciliği sulandırmak isteyenlere fırsat vermemek gerekiyor”




Tarih: 9 Eylül 2020 Çarşamba 17:42


Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz ve Geçmiş Dönem Ülkü Ocakları Mersin İl Başkanı Gökhan Demir gazetemize ziyarette bulunarak, gündem hakkında konuştular.

Haber- Gizem Konucu

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz ve Geçmiş Dönem Ülkü Ocakları Mersin İl Başkanı Gökhan Demir gerçekleştirdikleri ziyaretle gazetecilik mesleği, Mersin’in genel durumu ve pandemi süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu. Gazetecilik mesleğini başarılı, ilkeli, samimi ve dürüst olarak gerçekleştirdiğimizden dolayı tebrik eden Kılavuz, gazeteciliğin doğru habercilik anlayışı ile yapılması gereken ilkeli bir meslek olduğunun altını çizdi.

“GAZETECİLERİMİZİN SESSİZ ÇOCUĞU OLMAYA ÇALIŞIYORUZ”

MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, “Milletimizi birinci kanaldan doğru habercilik anlayışı ile aydınlatmak gazetecilik mesleğinin en önemli yönü. Bu sebeple gazetecilik bizim için çok özel ve önemli bir yere sahip. Mesleği sulandırmak isteyenlere fırsat vermemek gerekiyor. Son dönemlerde internet haberciliği adı altında bir alanda çektiği fotoğrafla beraber kişilerin, kurum ve kuruluşların onurunu, namusunu, şeref ve onurunu karalamak, itibar suikastçılığı yapmak isteyenler bizleri derinden etkiliyor. Bu hepimiz adına üzücü ve biz bunu asla kabul etmiyoruz. Bununla ilgili TBMM’de elimizden geldiğince samimiyetle bir mücadelenin içindeyiz” dedi. Farklı şehirlerdeki gazetecilerle, cemiyet başkanlarıyla bir araya gelerek sorun ve sıkıntılarını dinlediklerini belirten Kılavuz, “Bizler de elimizden geldiğince Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gazetecilerimizin sessiz çocuğu olmaya çalışıyoruz. Gerçek habercilik anlayışı ile milletimize doğruları, gerçekleri aktarmak adına gazetecilerimizin bizlerin yanında çok özel bir yeri var. Her birine sevgi ve saygımız var” şeklinde konuştu.

 

“MERSİN’E HİZMET VEREN HERKESİ ÖVGÜNÜN ÜSTÜNDE BİR MUHABBETLE KARŞILIYORUZ”

Meclis tatilinde Mersin’deki vatandaşlarla bir araya gelerek sorun, sıkıntı ve isteklerini dinlediğini belirten Kılavuz, “Milletvekili seçildiğimiz şehrimizde bütün vatandaşlarımızla bir araya gelmeye çalışıyoruz. Pandemi nedeniyle görüşmelerimiz sınırlı olsa bile elimizden geldiğince vatandaşlarımızla buluşmaya gayret gösteriyoruz. Çiftçilerimize, esnaflarımıza, gençlerimize, sanayicilerimize, resmi kurum ve kuruluşlara ziyaretlerimiz oluyor. fabrikalarda çalışan emektarlarımızı,  gerçekten zor dönemlerde hizmet eden insanlarımızı Mersinimiz adına gayret eden, hizmet eden kim varsa birebir ziyaret ediyoruz. Kısa bir değerlendirme yaparak onların memleket, millet adına yaptıkları işleri, fedakârlıkları büyük bir takdirle her türlü övgünün üstünde muhabbetle karşıladığımızı kendileri ile paylaşıyoruz” dedi.

 

“MERSİN TURİZM ALANINDA HAK ETTİĞİ DEĞERİ GÖRMÜYOR”

Mersin’in kendisine has sıkıntıları olduğunu ve en büyük sorunun Mersin’in turizm alanında hak ettiği değeri bulamaması olduğunu dile getiren Kılavuz, “Mersinimiz turizmle alakalı hak ettiği karşılığı, değeri bulmadığını görmenin üzüntüsü içerisindeyiz. Çünkü gerçekten mersin her türlü güzelliğe sahip bir şehir. Deniziyle, yaylasıyla, ormanlarıyla, inanç turizmi ile insanları kendine hayran bırakacak turistik yerleriyle güzel bir şehir. Bugün başka turistik şehirlerle Mersinimiz kıyaslandığında hak ettiği noktadan çok uzakta olduğunu görüyoruz” diyerek tanıtım ve pazarlama konusunda eksik kalındığını söyledi. Mersin’in bereketli toprakları sayesinde Türkiye’yi meyve sebze noktasında beslediğine olduğuna dikkat çeken Kılavuz, tarımı önemsediklerini söyledi. Kılavuz, “ Mersin’de çiftçilerimizle bir araya gelerek yaşadıkları sıkıntı ve mağduriyetlerini haklı beklentilerini istek ve taleplerini dinliyoruz ve bunu mecliste dile getiriyoruz. Pandemi, doğal afetler, hava sıcaklıkları gibi etkenler çiftçilerimizi zor durumda bıraktı. Çiftçilerimiz bu milletin bel kemiği. Onlarla bir araya gelerek fikir alış verişinde bulunuyoruz. Yaşadıkları sorunları meclise taşıyoruz” ifadelerini kullandı.

“MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNE LAYIK”

Milliyetçi Hareket Partisi’nin 13. Olağan kongresini gerçekleştirdiklerini söyleyen Kılavuz, kongrenin ilçelere ve Mersin’e hayırlı olmasını temenni etti. İnsanların MHP’ye her zamankinden fazla ihtiyaç duyduklarını dile getiren Kılavuz, “Kongrelerimizle beraber daha fazla birlik, beraberlik heyecan ile birlikte faaliyetlerimizin daha ileri düzeye taşınması konusunda uğraşacağız. MHP ilçelerimizde ve merkezde bütün taşralarda karşılıklı saygı, sevgi içerisinde, birlik ve dirlik içinde muazzam bir çalışmanın içerisinde. İnşallah bu çalışmalarımız mersin büyükşehri başta olmak üzere diğer ilçeleri de kazanıp tarihi tekrar yazacağız. Bunu tüm partililerimizle mersinlilerimizle hep birlikte gerçekleştireceğiz” dedi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben. Benim aklım hep Türkiye’dir” sözünden yola çıktıklarını söyleyen Kılavuz, “Dolayısıyla biz önce Mersinli vatandaşlarımızı herhangi bir siyasi görüş veya herhangi bir bölge, inanç, yöre ayırt etmeksizin kucaklayarak, bağrımıza basarak her yere ulaşmanın hizmet etmenin kararlılığı içerisinde olacağız. Mersin bizim sevdamız. Mersinli vatandaşlarımız bizim için çok değerli ve önemli. Tüm vatandaşlarımızı seviyoruz. Mersin’de var olan huzur hepimizi mutlu ediyor. Mersinimiz adına gayret eden kim varsa ismi, cismi önemli değil hepsine teşekkür ediyoruz. Mersin her şeyin en iyisine layık. İnşallah yorulmadan bıkmadan usanmadan durmadan çalışacağız. Mücadele edeceğiz. Bunun haklı gururunu da hep birlikte yaşayacağız. Allah hepimizin yardımcı olsun” şeklinde konuştu.

 

“KURALLARA UYMAYANLAR KUL HAKKINA GİRİYOR”

MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz Mersin’in pandemi süreci hakkında konuştu. Korona virüs sebebiyle hayatını kaybeden vatandaşlara Allahtan rahmet dileyen Olcay, “Bu illetin pençesine düşmüş hastalarımıza da acil şifalar diliyorum. Maalesef dünyayı eline geçirmiş bir virüsle karşı karşıyayız. Mersinimiz, önce gerçekten ilk dönemlerde Türkiye’de örnek gösteriliyordu. Hatta biz bunu büyük bir gururla meclisimizde dile getiriyorduk. İlerleyen dönemlerde normalleşme süreci ile birlikte şehir dışından gelen vatandaşlarımız, turistlerimiz virüsün yayılma hızını arttırdı” dedi. Korona virüsle mücadele gösterdiği başarıdan dolayı başta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve tüm sağlık çalışanlarına teşekkürlerini sunan Kılavuz, Türkiye’nin salgın döneminde en iyi şekilde mücadele verdiğini belirtti. Kılavuz, “Virüste en iyi şekilde mücadele veren ülkeler arasında Türkiye geliyor. Bugün Türkiyemiz birçok dünya ülkesine de sağlık malzemelerinde destek verdi. Bundan sonrası için de virüsün daha fazla yayılmasını önlemek adına kurallara uymak gerekiyor. Tüm yetkililerimizin söylediği gibi maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edelim. Virüs bizden daha güçlü değil diye inanıyorum. Yeter ki tedbirlerimizi alalım. Tedbirlerimizi aldıktan sonra hayatlarımızın alanlarına dikkat ettiğimiz takdirde ben şahsım adına korona virüsten korkmuyorum. Ama ihmal veya boşlukla karşı karşıya kalacak bir illet olduğunu da düşünüyorum” diyerek kurallara uymayan kişilerin kul hakkına girdiğine dikkat çekti.

 


Etiket: mhp, mersin, olcaykılavuz, milletvekili


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA