Göksoy: “Milletvekilinin görevi emekçilerin haklarını korumaktır”




Tarih: 10 Kasım 2020 Salı 16:46


25 yaş altı ve 50 yaş üstü işçilerin kıdem tazminatı, ihbar tazminatı ve emeklilik hakkını zora sokacak torba yasa tasarısı ile ilgili milletvekillerine seslenen Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK)’e bağlı Genel İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, “Milletin vekili’ olarak asli görevinizin halkın ve emekçilerin yaşamsal çıkarlarını korumak olduğunu hatırlatmak istiyoruz” dedi.

Haber-Sevcan Akgül

DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası Mersin Şubesi, 25 yaş altı ve 50 yaş üstü işçilerin kıdem tazminatı, ihbar tazminatı ve emeklilik hakkını zora sokacak olan torba yasa tasarısının geri çekilmesi için sendika binası önünde basın açıklaması düzenledi. Sendika üyesi işçilerin de katıldığı basın açıklamasında konuşma yapan DİSK Genel İş Sendı̇kası Mersı̇n Şube Başkan Kemal Göksoy, işçi sınıfı başta olmak üzere halkın işsizlik, hayat pahalılığı, pandeminin etkileriyle mücadele ettiğini iddia etti. Söz konusu torba yasa teklifi hakkında konuşan Göksoy, “Bu yasa teklifine göre 25 yaş altı ve 50 yaş üstü işçiler için koşulsuz olarak belirli süreli sözleşme yapılabilecek. Belirli süreli sözleşme geçici işçiliktir. Belirli süreli sözleşme kıdem ve ihbar tazminatına hak kazanmadan çalışmaktır. Belirli süreli sözleşme güvencesiz çalışmaktır” dedi.  

 

“İŞÇİLERİN HAKLARINA EL UZATMAKTAN HEMEN VAZGEÇİN”

İktidara ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne seslenen Göksoy, “İşçiler arasında yaşa göre ayrımcılık uygulamak adaletsizdir, Anayasa’ya aykırıdır. Genç işçilerin ve zaten EYT sorununun mağduru olan 50 yaş üstü işçilerin haklarına el uzatmaktan hemen vazgeçin. Ülkenin pandemi gibi, deprem gibi, hayat pahalılığı gibi, işsizlik gibi bu kadar ciddi sorunları varken TBMM’den beklenen işçilerin haklarını gasp edecek yasalar değil; işimizi, aşımızı, geçimimizi, sağlığımızı koruyacak tedbirler almasıdır” dedi. Göksoy, “25 yaş altı ve 50 yaş üstü işçilerin kıdem tazminatı, ihbar tazminatı ve emeklilik hakkını gasp etmeye yönelik torba yasa tasarısına onay verecek her vekil tarihe adını affedilmeyecek bir vicdansızlık ile yazdıracaktır” şeklinde konuşarak milletvekillerine seslendi. Göksoy, milletvekillerine “Halka karşı sorumluluğunuzu unutmayın. Küçük bir azınlığın çıkarı için, işçilerin haklarını, geleceğini yakmayın” ifadelerini kullandı.   

 

“‘HALKIN VE EMEKÇİLERİN YAŞAMSAL ÇIKARLARINI KORUYUN”

Genç işçilerin kıdem tazminatı, ihbar tazminatı, emeklilik hakkını yok eden, işçiler arasında yaş ayrımı yaparak bir kısmını feda eden bir girişime verilen onayın hiç çıkmayacak bir kara leke olarak tarihe kazınacağını söyleyen Göksoy, “Bu teklife onay veren her milletvekili seçmenine, hatta kendi ailesine, çocuklarına, torunlarına dahi bunun açıklamasını yapamayacaktır. İşçiler ve çocuklarımız, hatta torunlarımız bu yapılan haksızlığı, hukuksuzluğu, vicdansızlığı hep hatırlayacaktır” diye konuştu. Tüm milletvekillerini haklarını korumaya, istisnasız bütün sendikaların karşı olduğu, bu dayatmadan vazgeçmeye davet eden Göksoy, “Milletin vekili’ olarak asli görevinizin halkın ve emekçilerin yaşamsal çıkarlarını korumak olduğunu hatırlatmak istiyoruz” dedi.

 

“TÜM DOSTLARIMIZI KÖLELİĞE KARŞI BU İRADEYE GÜÇ VERMEYE ÇAĞIRIYORUZ”

Meclis’te görüşmelerine yeniden başlanacak olan teklifin geri çekilmesini isteyen Göksoy, “DİSK’in Türk-İş’in ve Hak-İş’in ortak bir irade gösterdiği bu konuda, haklarımız ve çocuklarımız için gereğini yapmak hepimizin boynunun borcudur. Bu yasa teklifinin geri çekilmemesi halinde bugüne kadar ortaya koyduğumuz iradeyi daha da büyüteceğimize, üretimden gelen gücümüzü kullanmak da dahil olmak üzere demokratik direnme hakkımızı kullanacağımıza kimsenin şüphesi olmasın. Bir kez daha altını çiziyoruz: Bu yasa teklifi bugün meclisten geri çekilmez ise üretimden gelen gücümüzü kullanarak meydanları doldurmaya kararlıyız.  Tüm emek örgütlerini ve tüm dostlarımızı köleliğe karşı bu iradeye güç vermeye çağırıyoruz” diye sözlerini bitirdi.

 

 


Etiket: disk, kemalgöksoy, torbayasa


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA