Yenişehir Belediyesinin iki projesine ÇKA’dan destek




Tarih: 1 Aralık 2020 Salı 13:41


Yenişehir Belediyesi Mükemmeliyet ve İnovasyon Merkezi bünyesinde yürütülecek çalışmalara destek amacı ile hazırlanan

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) tarafından yayımlanan Teknik Destek Programına iki proje ile başvuran Yenişehir Belediyesinin iki projesi de destek kapsamına alındı. Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve ÇKA Genel Sekreteri Savaş Ülger arasında proje sözleşmesi imzalandı. Projelerin hayırlı olması temennisinde bulunan Başkan Özyiğit, verdikleri desteklerden ötürü Çukurova Kalkınma Ajansı’na ve proje ortakları olan Mersin Valiliği, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus Üniversitesi, Toros Üniversitesi ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’na teşekkür etti.

 

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN KENT ÜZERİNDEKİ RİSKLERİ ANALİZ EDİLECEK

Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, iklim değişikliğinin olumsuz etkilerini azaltmak için Avrupa Birliği tarafından AB İklim ve Enerji için Belediye Başkanları Sözleşmesi’ni geçtiğimiz aylarda imzalamış ve Yenişehir Belediyesi sözleşmenin 2020-2030 kriterlerine uyacağını taahhüt eden Türkiye’deki ilk belediye olmuştu. Başkanlar Sözleşmesi, Sürdürülebilir Enerji ve İklim Değişikliği Süreç Yönetimi çalışmalarının da dayanağını oluşturuyor. Bu kapsamda iklim değişikliğinin kent üzerinde oluşturduğu risk ve kırılganlıklarını analiz ederek, Yenişehir’in iklim değişikliğinin olumsuz etkilere karşı dirençliliğini arttırmak amacı ile öncelikle sera gazı salım kaynakları belirlenecek ve toplanan veriler üzerinden kurumsal ve ilçe ölçeğinde sera gazı envanteri hesaplanacak.

 

‘KENTSEL GELİŞME’ SENARYOSU OLUŞTURULACAK

Yenişehir Belediyesi ve proje paydaşları kentin geleceğine yönelik olarak ortaya koyacakları, demografi, ekonomik ve sosyal gelişmeye ilişkin perspektiflerini temel alan bir ‘kentsel gelişme’ senaryosu oluşturacak. Ve bu “Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı ­ SECAP” için temel teşkil edecektir. Projeler kapsamında Yenişehir Belediyesi ayrıca “Eylem Planı”, azatlım seçeneklerini sıralayacak, bunların öncelikli olanlarının değerlendirildiği bir "azatlım senaryosu" ortaya koyarak, uygulayacaktır. (Haber Merkezi)

 

 


Etiket: yenişehirbelediyesi, çukurovakalkınmajansı, mükemmeliyetveinovasyonmerkezi


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA