Başkan Gültak’tan komplo iddiası!




Tarih: 11 Aralık 2020 Cuma 15:23


Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Mersin Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı birinci birleşiminde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in, Akdeniz ilçesinin mahalleleri ve sokaklarında çöp dağları olduğunu, Akdeniz belediyesinin ve saha ekiplerinin görevini yapmamasıyla ilgili iddiaları üzerine Akdeniz Belediyesi Konferans Salonu’nda basın açıklaması düzenledi. Gültak, üzerinde büyükşehir ve MESKİ logoları bulunan kamyonların çöp ve moloz döktüğü görüntülerini basınla paylaştı.

Haber- Harun Bor

Gültak, açıklama öncesinde Akdeniz İlçesi Güneş Mahallesi’nde bir şahıs arazisi olduğu öne sürülen araziye çöp ve moloz döken iki kamyonun fotoğraflarını gösterip, sonrasında Akdeniz Belediyesi’ne ait kamyonların dökülen çöp ve moloz yığınlarını topladığına dair videoyu da gazetecilerle paylaştı.

 

“KAMYONLARDA BÜYÜKŞEHİR VE MESKİ’NİN LOGOSU VAR”

Açıklamasına Akdeniz ilçesine bağlı 65 mahallede 7 gün 24 saat esası ile çalıştıklarını belirterek başlayan Gültak, “Elimdeki şu fotoğraflarda ve cep telefonu ile çekilen videoda; Akdeniz ilçemiz sınırlarında yer alan Güneş Mahallesi içinde bulunan bir araziye, çöp ve moloz döken 34 CIP 750 ve 01 UH 021 plakalı kamyonlar görülmektedir. Bu kamyonların birinde Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin logosu ve ismi, diğerinde de MESKİ logosu yer almaktadır. Kamyonların, bu alana moloz döktükleri, sahada görevli ekiplerimizce de fotoğraf ve videoyla da kanıtlanıp belgelenmiştir. Sahada görevli personel arkadaşlarımız, bu alana daha önce de kamyonların çöp ve moloz döktüğünü fark etmiş ve uyarılarda bulunmuştur. Ancak her ne hikmetse, söz konusu araziye çöp ve atıklar dökülmeye devam etmiştir” dedi.

 

BİZE YÖNELİK ‘KOMPLO KOKAN’ HAREKETLER

 Meclis toplantısında Seçer’in kendisini mahalle ve sokakları temizlememekle ve çöp ve atık dağlarına ‘mahkum etmekle’ itham ettiklerini söyleyen Gültak, “Büyükşehir ve MESKİ’ye ait bu kamyonların Güneş Mahallesi’ndeki bu araziye tonlarca çöp, moloz ve atık dökmesini nasıl açıklayacaktır?  Yine soruyorum; sahada görevli personel arkadaşlarımız, vatandaşlarımızın sağlığı, huzuru ve esenliği için; Akdeniz’in temizliği için gece-gündüz demeden özveriyle çalışırken; kamyon kamyon çöp ve moloz dökülmesiyle ortaya çıkan bu görüntünün hesabını kim verecektir? Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Seçer’in ve MESKİ yetkililerinin; bize yönelik ‘komplo kokan’ bu hareket karşısında bir açıklaması olacak mıdır?” sorularını sordu. Gültak, Güneş Mahallesi’nde bulunan bu alana, moloz ve çöp döken kamyonların plakaları tespit edildiğini ve bu konula ilgili yasal işlem başlattıklarını belirtti. Göreve geldiği günden itibaren, Akdeniz ilçesinde mahalleleri sıklıkla gezdiğini söyleyen Gültak, haftanın 3 gününü mahalle ziyaretlerine ayırdığını sözlerine ekledi. Gültak, “Bu bağlamda hiç kimse; ne kurum olarak belediyemizi ve fedakarca çalışan ekiplerimizi; ne de belediye başkanı olarak beni; Akdeniz ilçemizi, mahallelerimizi ve vatandaşlarımızı ihmal etmekle; sokaklarda çöp ve atık dağları yaratmakla itham edemez. Siz değerli basın mensuplarımızın ve kıymetli halkımızın bilgisi ve takdirine saygıyla sunarım” ifadelerini kullandı.

 

“METROYA KARŞI OLMAK APTALLIKTIR”

Gültak, Mecliste gündeme gelen Mersin’e yapılması planlanan metro ile ilgili konuyla da açıklama da bulundu. Gültak, “Seçer’in ‘Metroya karşı çıkmak vizyonsuzluktur’ sözünü biliyoruz. Metro lazım mı değil mi konusunda Mersin’de çok farklı görüş var. CHP’nin büyükşehir adaylarından birisi de kendisi şehir plancısı o da karşı çıkıyor. İddia ediyorum büyükşehir üst düzey bürokratların içerisinde ve diğer belediye başkanları arasında bir anket yapılsa metroya ihtiyaç olmadığını söyleyeceğini biliyorum” dedi. Metronun dünyanın en konforlu, en ucuz, en güvenilir ulaşım aracı olduğuna değinen Gültak, metroya karşı olmanın aptallık olduğunu söyledi. Metroya karşı olmadığını belirten Gültak, “Metroya, ulaşım şekline karşı değilim. Mecliste de şunu söyledim. Mersin Üniversitemiz var, Boğaziçi Üniversitemiz var ODTÜ’müz var İTÜ’müz var, burada yetişmiş hocalarımız var. Hocalardan bir ekip oluşturuldu mu diyorum” ifadelerini kullandı.

 

“BÜYÜKŞEHİR BAŞKANININ METRO YAPACAĞIM DEMESİYLE OLMAZ”

Akdeniz Belediyesi’nin Çamlıbel Marina ile ilgili Ulaştırma Bakanlığı ile birlikte çalışma yaptıklarını söyleyen Gültak, bu çalışmada ilk olarak etüt projelerini hazırladıklarını dile getirdi. Gültak, “Bu ne demek? Burada neye ihtiyaç var bununla ilgili etütü hazırlanıyor önce direkt ihaleye çıkılmıyor. Ondan sonra proje oluyor sonra ihaleye çıkıyor. Metro ile ilgili yeterince etüt yapıldı mı? Ben bu konuda cahilim bilgilendirir misiniz? Cahilim derken bilgilendirilmediği için söylüyorum. Bu işin simülasyonu yapıldı mı? Mersin merkezin 1 milyon nüfusu var. Ne kadar insan bir gün içinde nereden nereye gidiyor? Kaç tanesi toplu taşıma, kaç tanesi motosiklet kullanıyor? Burası düz bir ova. Bunların hesapları yapıldı mı? Bunun derdindeyim yoksa metroya niye karşı olayım?” dedi. Etüt çalışmalarının yapılması halinde metroya karşı çıkılmasının vizyonsuzluk olduğunu söyleyen Gültak, “Sadece Büyükşehir Belediye Başkanının ben metro yapacağım demesiyle değil, çalışmalar yapıldı mı? Ben burada hocalarımızı görmek istiyorum. Onun uzmanlarının tamam demesiyle değil, bununla ilgili uzmanların ekip çalışması var mı? Ayrıca bizim de kendimize göre aldığımız bilgiler doğrultusunda bunu söylüyoruz” şeklinde konuştu.

 

“MERSİN’İN GELECEĞİ İPOTEK ALTINA ALINMASIN”

Gültak, Ulaştırma Bakanlığı’nın metro ihalelerinde kilometresinin 60-70 milyon dolardan aşağı olmadığını ileri sürerek, “Mersin’de 13 kilometrelik bir alan yapılacağını öğrendik. Metro, şehir hastanesine ve tıp fakültesine hafif raylı sistem olarak gidileceğini öğrendik. Ama maliyet yok, rakam yok. Şehrin alt yapısına göre rakamlar belli. Taşıyacağın insan sayısına bölündüğünde bu işi kaç yılda ödeyeceğiz? Yanımızda Adana örneği var. 20 yıl metroyu konuştu, 20 yılda yaptı 20 yıl daha ödeyecek. Ne kadar kullanılıyor metro? Benim derdim bu” dedi. Şeffaf bir şekilde bilgiler verildiği takdirde metroya karşı çıkmadıklarını dile getiren Gültak, dertlerinin Mersin’in geleceğinin ipotek altına alınmamasını istediklerini söyledi.


Etiket: akdenizbelediyesi, mustafagültak, mersinbüyükşehirbelediyesi, vahapseçer, metro, çöp, moloz, komplo


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA